El Congrés dóna llum verda a la llei de racionalització de l'administració local
La llei suposa l'eliminació de duplicitats en les competències dels consistoris, segons el govern espanyol
PolíticaPublicat el 19/des/13 per Redacció
El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local gràcies a la majoria del Partit Popular i els vots a favor del Partit Nacionalista Basc (PNB) i la Unión del Pueblo Navarro (UPN). La normativa vol clarificar les competències municipals per eliminar duplicitats i racionalitzant l'estructura organitzativa de l'administració local.
La nova norma, que respecta les singularitats del País Basc i de la comunitat foral de Navarra, ha estat rebutjada per la resta dels grups de l'oposició entre els quals hi ha Convergència i Unió que ha denunciat es tracta d'un 'atemptat' contra les competències contemplades a l'Estatut d'Autonomia en aquesta matèria.
El PSOE ha assegurat que derogarà la llei quan canviï la majoria parlamentària i que la recorreran davant el Tribunal Constitucional per tres vies: a través del suport d'almenys una cinquantena de diputats i senadors, de les comunitats autònomes i dels ajuntaments.
La reforma de l'Administració s'ha aprovat definitivament aquest dijous després d'un any i mig de treball sobre un text que, inicialment, contemplava la possibilitat de suprimir municipis, la reducció del número de regidors, l'eliminació de sous en les poblacions més petites o la imposició de l'anomenat 'cost estàndard' per a aquells municipis que volien seguir prestant determinats serveis. Perquè entri en vigor aquesta nova llei, només falta la seva publicació al BOE.