Conesa critica la manca d'inversions estatals a Catalunya

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la presentació dels pressupostos / Font: ACN

Política

Publicat el 30/oct/12 per Anna González

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat aquest dilluns de 'preocupant' el projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat espanyol (PGE). Conesa ha criticat l'eliminació de les polítiques actives d'ocupació i la limitació de les aportacions per a l'educació de 0 a 3 anys. A més, l'alcaldessa ha lamentat la manca d'inversions no només a Sant Cugat, que no es preveuen, sinó al conjunt de Catalunya.

Per Conesa, els pressupostos del govern espanyol són 'molt ajustats' i demostren clarament les prioritats de l'Estat, entre les quals no es troba Catalunya.

Mercè Conesa

Crec que són pressupostos preocupants, no només per a Sant Cugat, sinó també per a Catalunya. Només ha executat el 30% del pressupost previst per a Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i que el projecte de comptes no preveu cap inversió en infraestructures al municipi, Conesa ha reiterat que una de les prioritats per a la ciutat és la millora de l'apantallament de les vies de Renfe. L'alcaldessa ha avançat que la intenció del consistori és reclamar que l'estudi d'impacte ambiental del projecte de corredor mediterrani inclogui la millora de l'apantallament actual.

Mercè Conesa

L'objectiu és posar sobre la taula un millor apantallament de la zona de Renfe. Amb la implantació del corredor mediterrani actuarem de manera molt ràpida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la mateixa manera, Conesa també ha criticat de nou l'eliminació de les polítiques actives d'ocupació, així com la limitació de les d'educació per a 0 a 3 anys, fet que demostra, ha dit, que són uns pressupostos 'molt errats' en els seus objectius.