Conesa: 'Vegueries i diputacions haurien de ser el mateix per evitar duplicitats'

Conesa ha visitat els estudis de Cugat.cat per ser entrevistada a 'La Tarda' de La Xarxa

Política

Publicat el 5/set/12 per Raquel Ligero

L'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, considera que el país ha d'afrontar una simplificació de la seva estructura administrativa com a mesura d'estalvi econòmic i per una millor gestió. Ho ha dit en una entrevista a 'La Tarda' de La Xarxa on ha subratllat que les vegueries i les diputacions s'haurien de fusionar per tal d'evitar duplicitats, però sense posar en perill la prestació dels serveis bàsics. Conesa també ha exposat que a Sant Cugat també hi haurà un aprimament de l'Ajuntament que passarà per buscar col·laboracions público-privades i eliminar o ajustar serveis que no són sostenibles.

En una entrevista al programa 'La Tarda' de La Xarxa, Conesa ha assegurat que la Diputació ha de ser fidel a la seva tasca de suport als consistoris tot i que és conscient que cal una simplificació de l'administració. Segons la vicepresidenta de l'ens, s'han d'evitar duplicitats i per això considera que les vegueries i les diputacions haurien de fusionar-se. També ha destacat que s'han de reorientar alguns consells comarcals com el del Vallès Occidental.

Mercè Conesa

Una de les opcions podria ser que les esmentades vegueries o les diputacions fossin el mateix. I els consells comarcals també s'haurien de reorientar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En l'àmbit local, l'alcaldessa ha subratllat que els pressupostos de 2013 es troben davant d'un escenari complicat i que s'haurà de fer també un aprimament de l'administració. Segons Conesa, això passa per buscar col·laboracions público-privades i eliminar o ajustar serveis que no són sostenibles. En aquest sentit, Conesa s'ha referit a l'eliminació de la línia d'autobusos L6 i la posada en marxa de la L11.

Mercè Conesa

El que farem serà un cert aprimament de l'administració buscant col·laboracions público-privades en determinats serveis i eliminar o ajustar d'altres que no són sostenibles.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa ha exposat com a claus per a la reactivació econòmica del municipi l'aposta per a la creació de noves empreses i el foment de l'emprenedoria, especialment entre els més joves.