El PP lloa la trajectòria política de Fraga i el qualifica de 'figura clau' en la democràcia espanyola

Jordi Carreras és portaveu del PP

Política

Publicat el 16/gen/12 per Jon Sindreu

El president del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, lamenta la mort del fundador del seu partit i exministre franquista, Manuel Fraga, i li ha atribuït 'un paper clau' a l'hora de possibilitar la instauració de la democràcia a l'Estat espanyol. Segons el popular, la seva voluntat sempre va ser orientar el règim cap a la instauració democràtica malgrat episodis com els assassinats de Vitòria.

En aquest sentit, Carreras ha assegurat que la voluntat política de Manuel Fraga durant el règim franquista sempre va ser la de 'fer avançar Espanya cap a la democràcia'. Segons Carreras, la societat espanyola es troba 'en deute' amb Fraga.

Jordi Carreras

Va ser un home clau en el pas d'un règim autoritari a un de democràtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El líder del PP local ha aclarit que la influència positiva de Fraga va ser molt més important que 'algunes anècdotes' de la seva acció política, com els assassinats de Vitòria de 1976, en què la policia va matar cinc persones sota el mandat del llavors ministre de Governació.

Jordi Carreras

Els serveis positius que Fraga va prestar al país superen certes anècdotes particulars.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Mort aquest diumenge als 89 anys a la seva casa de Madrid, Manuel Fraga Iribarne va ser ministre d'Informació i Turisme i ambaixador espanyol a Londres durant la dictadura franquista. Posteriorment va ocupar càrrecs durant la transició i va ser un dels redactors de la Constitució del 1978. A més, va presidir la Xunta de Galícia durant 15 anys, del 1990 al 2005.