Sant Cugat demanarà avui la renovació del TC amb una moció

Seu del TC, que ha de decidir sobre la constitucionalitat de l'Estatut

Política

Publicat el 17/mai/10 per Anna Bernadó

Tots els grups polítics de la ciutat, tret del PP, se sumen a una moció que demanarà avui al ple la renovació del Tribunal Constitucional (TC), un canvi que sol·licita el Parlament i que hauria de servir per desencallar la sentència de l'Estatut. Els grups municipals d'esquerres reclamaran també de forma conjunta la commemoració del Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra avui.

Amb la moció de renovació de TC, Sant Cugat respon a la proposta feta per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que han instat de manera unitària els ajuntaments a fer explícita la seva petició de renovació de l'òrgan judicial. L'alcalde, Lluís Recoder, ha avançat a Cugat.cat com s'hi sumarà el municipi.

Lluís Recoder

L'Ajuntament i Sant Cugat s'hi sumaran. Tindrà el suport de la majoria de grups i serà el nostre granet de sorra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El PSC, ICV-EUiA i ERC demanaran al ple que el municipi reconegui el Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra avui, i que onegi la bandera irisada a l'Ajuntament. La moció conjunta també vol que es doni suport a la tasca d'entitats locals que han treballat pels drets del col·lectiu gai i lesbià.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que l'administració local és la més propera al ciutadà i ha d'assumir la responsabilitat de fer pedagogia i sensibilitzar sobre les llibertats sexuals de tots els ciutadans.

Ferran Villaseñor

El que entenem és que el 17 de maig s'ha de fer onejar la bandera irisada i lligar-ho amb el Dia de l'Orgull Gai.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ICV-EUiA, de la seva banda, proposarà la creació d'una Taula d'Emergència Social per prevenir i avançar-se als desnonaments. La proposta dels ecosocialistes vol aconseguir més mediació entre els propietaris i les entitats bancàries i orientar les famílies que hagin de sol·licitar prestacions econòmiques urgents per pagar el seu habitatge.

El regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix creu que el consistori ha de posar-se en marxa per evitar més desnonaments.

Xavier Boix

L'Ajuntament ha de tenir un paper actiu per intentar evitar els desnonaments a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els ecosocialistes, conjuntament amb ERC, portaran a debat una proposta que insta el departament de Treball a reconsiderar la decisió de no convocar subvencions per a les Escoles Taller, les Cases d'Ofici i els Tallers Ocupacionals. La mateixa moció demana a l'equip de govern municipal que sol·liciti la participació en aquests projectes quan es convoquin.

ICV-EUiA, a més, exigirà que la ciutat doni suport a la investigació dels crims del franquisme, mentre que el PSC proposarà 'dignificar' l'espai dedicat als grups municipals a la revista 'Sant Cugat Avui'. Els socialistes també demanaran suport a l'acord de la Generalitat sobre mesures d'ocupació juvenil.

El ple començarà al punt de les set de la tarda a la sala de plens del consistori.