Un informe jurídic de l'Ajuntament tanca la porta a cedir el PAV3 per al final de campanya de la consulta del 13-D

Butlleta de la votació a Arenys de Munt

Política

Publicat el 17/nov/09 per Josep Gimeno

Un informe de secretaria general de l'Ajuntament tanca la porta a la cessió del PAV3 per organitzar el final de campanya de la consulta sobre la independència en considerar que el consistori no es mantindria al marge d'aquest procés, tal com es va aprovar en una moció. Aquest ha estat un dels arguments de l'equip de govern, format per CiU, per rebutjar aquest dilluns una moció d'ERC que instava l'Ajuntament a autoritzar la celebració d'aquest acte en la instal·lació esportiva municipal. Després d'aquest episodi, queda en suspens on tindrà lloc l'acte final i si el consistori cedirà o no un espai públic, malgrat la nota dels serveis jurídics municipals.

El text de la secretaria general remarca que el final de campanya que tindrà lloc a Sant Cugat el 13 de desembre forma part del procés de consulta. Per tant, segons l'informe, la cessió d'una instal·lació pública per acollir aquest acte trencaria l'acord de mantenir al marge el consistori de la votació, com es va recollir en la moció de suport a la consulta aprovada en el ple del mes passat.

El contingut d'aquesta nota de la secretaria no ha estat revelat pel portaveu de CiU durant el ple, però sí que ha estat, segons ha dit, un argument per decantar-se pel vot negatiu. També ho ha estat el fet que la moció d'ERC es presentés un dia abans que l'organitzadora de l'acte, la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, sol·licités el permís per usar el PAV3, un procediment que el govern local ha criticat.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, s'ha dirigit així a ERC.

Joan Recasens

Malauradament, tenim un condicionant que és un informe jurídic i, a més, som esclaus dels nostres actes: fa un mes vam aprovar una moció que també ens condiciona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Amb un informe de sentit contrari a la mà, la plataforma i ERC han argumentat que negar la cessió d'un espai públic a una entitat és 'un acte discriminatori' per qüestions ideològiques.


Escoltem el portaveu de la plataforma, Víctor Alexandre, i el d'ERC, Raül Grangé.

Víctor Alexandre i Raül Grangé

La negativa a usar l'espai per a un acte legítim seria una actitud discriminatòria. / Això crearia un precedent perillós per a la democràcia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





En aquest sentit, l'entitat organitzadora també ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ha autoritzat que l'auditori del Fòrum aculli l'acte inicial de campanya de les votacions sobiranistes que tindran lloc a 150 poblacions el 13 de desembre.

D'altra banda, l'alcalde ha demanat a ERC que presenti propostes similars a les de la moció d'aquest dilluns a poblacions on els republicans governen amb el PSC i ICV-EUiA. Segons Recoder, la formació independentista només manté certs posicionaments polítics en consistoris on CiU ostenta l'alcaldia.