Poc suport dels partits a la proposta d'ERC de convocar una consulta sobre la independència

La majoria de grups descarten la proposta

Política

Publicat el 8/set/09 per Marc Sala / Miquel Herrada

Els grups municipals del consistori han rebut amb poc entusiasme la proposta d'ERC de convocar a Sant Cugat una consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya similar a la que s'ha organitzat a Arenys de Munt. CiU veu el referèndum amb bons ulls però lamenta que un partit en vulgui treure rèdits polítics. La resta de grups - el PSC, ICV-EUiA i el PP - descarten la consulta, per motius diferents.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, veu amb bons ulls la consulta però considera que no seria lícit que cap partit polític intentés treure'n rèdits polítics.

Joan Recasens

No és bo que un partit capitalitzi una proposta de la societat civil. Però estem a favor que es consulti la gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










Tot i defensar la legitimitat d'una consulta d'aquest tipus, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha descartat el suport de la seva formació perquè el referèndum s'escapa de les regles del joc.

Salvador Gausa

Des del PSC no hi donarem suport: no és el nostre projecte polític. Aquestes consultes queden fora de les regles del joc democràtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Des del grup municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix també s'ha desmarcat de la proposta i ha dit que pels ecosocialistes és prioritari esgotar la via estatutària votada pel poble català.

Xavier Boix

És un debat estèril. Decidir el futur del nostre poble no està en mans dels ajuntaments, sinó de tot el país. S'ha d'esgotar la via estatutària.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




De la seva banda, el PP ha mostrat la seva oposició frontal a la consulta sobre la independència. La seva portaveu, Berta Rodríguez, la considera 'absurda'.

Berta Rodríguez

Considerem que és absurd. S'han d'acatar les normes del marc democràtic. Els partits han de treballar per la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La secció local d'ERC va anunciar a Cugat.cat que té previst obrir converses amb les formacions polítiques i entitats de la ciutat per comprovar la viabilitat de tirar endavant la consulta sobre la independència a la nostra ciutat, seguint l'exemple d'Arenys de Munt.