Un acord de mínims entre govern i oposició a Valldoreix és 'difícil', segons els partits

Escut de l'EMD de Valldoreix

Política

Publicat el 17/feb/09 per Miquel Herrada

Els partits es demanen mútuament responsabilitat per resoldre la crisi política a l'EMD de Valldoreix, però veuen difícil que el govern de Turu i l'oposició de CiU-Actuem arribin a un acord de mínims per superar l'enfrontament actual. En una tertúlia a Cugat.cat, representants de les formacions que donen suport al govern de l'EMD han demanat a l'oposició que deixi governar la presidenta, mentre que la portaveu de CiU-Actuem ha reclamat un millor tracte per part de la Candidatura de Progrés i Catalanista.

La crisi política a l'EMD de Valldoreix va camí de convertir-se en un problema endèmic. En la tertúlia política dels dimarts a Cugat.cat, representants dels partits han començat fent crides a la responsabilitat per superar el conflicte i han acabat intercanviant-se retrets sobre el trencament del pacte de govern i sobre el paper del govern i de l'oposició.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha recordat el suport 'sense fissures' del seu partit a la presidenta, Montserrat Turu, i ha descrit així els possibles escenaris de futur que s'obren ara a l'EMD de Valldoreix.

Ferran Villaseñor

Fer un nou pacte, amb noves condicions; tancar un pacte de mínims i millorar les relacions, o continuar dos anys més com fins ara.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, ha insistit que la responsabilitat del trencament del pacte és de Turu i ha acusat el govern de l'EMD de no tenir voluntat d'arribar a acords amb l'oposició.

Àngels Solé

M'agradaria que la presidenta ens tractés com l'alcalde tracta l'oposició a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha definit la situació com un 'carreró sense sortida' i ha assegurat que, en aquest escenari, l'oposició ha de deixar governar ja que la presidenta té la majoria de competències.

Xavier Boix

Els vocals són proposats pels partits i l'únic càrrec electe és la presidenta, que té la majoria de les competències.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des del PP, partit sense representació a la junta de veïns de Valldoreix, la seva portaveu, Berta Rodríguez, ha reclamat a les dues parts esforços pel bé dels valldoreixencs.

Berta Rodríguez

En un moment com aquest, cal seure i preguntar-se a què estem disposats a renunciar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'ERC Toni Ramon, de la seva banda, ha fet una crida a recuperar la confiança perduda.

Toni Ramon

Cal lleialtat i restablir la confiança personal. És difícil un acord de mínims, però cal deixar treballar al govern i buscar el pacte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que en l'última junta de veïns de l'EMD, la setmana passada, es van aprovar vuit propostes de l'oposició, CiU-Actuem, que té majoria de vocals. La presidenta, Montserrat Turu, va posar en dubte la validesa jurídica de les mocions i va dir que els acords presos no són executables.