ERC demana que Sant Cugat s'adhereixi a la campanya 'Catalunya lliure de bosses de plàstic'

ERC vol que es redueixi el consum de bosses de plàtic

Política

Publicat el 2/jul/08 per Mar Castro

ERC demanarà al consistori que s'adhereixi a la campanya 'Catalunya lliure de bosses de plàstic'. La iniciativa, que ja ha rebut el suport de 24 Ajuntaments i Consells Comarcals, proposa bonificar els comerços locals que facin actuacions per reduir el consum de bosses d'un sòl ús.

La campanya, que és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable, proposa bonificar a través de les Ordenances Fiscals als comerços locals que desenvolupin actuacions per a reduir de forma efectiva el nombre de bosses d'un sòl ús. A més també proposa regular la distribució de bosses dins el reglament del mercat municipal i la creació d'una xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient.

Escoltem el regidor republicà Toni Ramon.

Toni Ramon

Volem que l'Ajuntament se sumi a aquesta campanya per reduir el consum de les bosses de plàstic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'aquesta manera els republicans demanaran al proper ple municipal que Sant Cugat doni suport a la Generalitat en la campanya per regular el consum 'indiscriminat i gratuït' de la bossa de plàstic. En la moció s'insta a aplicar un impost ecològic de 20 cèntims d'euro a aquestes bosses a partir de l'any vinent.