La Xarxa Latina es constitueix a Sant Cugat

Política

Publicat el 7/jul/07 per Oriol Sumsi

Aquest dissabte s'ha constituït la Xarxa Latina de Sant Cugat, una associació d'immigrants llatinoamericans vinculada al PSC. L'objectiu de la Xarxa és impulsar la participació d'aquest col·lectiu a la societat a través de la política i aconseguir, entre d'altres coses, el dret a vot per a tots els immigrants.

Present a diverses ciutats catalanes, la Xarxa Latina ha constituït aquest cap de setmana la seva secció de Sant Cugat, que serà coordinada per Diego Castelo. L'associació busca agrupar els llatinoamericans residents a Catalunya al voltant del PSC i la seva concepció de la societat catalana.

El coordinador general de la Xarxa Latina a Catalunya, Javier Luna, ha dit que Catalunya no s'ha de definir a partir del passat, sinó del futur.

Javier Luna

Catalunya no és només la geografia i el passat. Catalunya és fonamentalment la Catalunya del futur, la Catalunya dels nostres fills.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha comptat amb la presència del secretari de formació del PSC, Josep Maria Sala; del primer secretari del PSC de Sant Cugat, Ferran Villaseñor; i del primer secretari de les joventuts del PSC de Sant Cugat, David Gutiérrez.

Ferran Villaseñor ha definit el PSC com a partit d'acollida i ha dit que s'ha anat configurant a partir de la incorporació de les diferents onades migratòries de Catalunya. Segons Villaseñor, el Partit Socialista creu que s'ha de concedir el dret a vot a tothom que visqui i treballi a l'Estat espanyol.

Ferran Villaseñor

El PSC és un partit d'esquerres, i els partits d'esquerres han de defensar els drets de totes les persones. Creiem que tothom que viu i treballa a un lloc ha de tenir dret a vot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte s'ha acabat amb un pica-pica i un ball amb música llatinoamericana a l'exterior de la seu del PSC.