Vallès, president del nou l'espai municipalista de Junts per Catalunya

La candidatura de l'alcalde de Sant Cugat ha rebut el suport del 87% de la militància al congrés nacional de Junts

Josep Maria Vallès, al congrés nacional de Junts, a Calella / Foto: Junts per Sant Cugat

Política

Publicat ahir per Sergio Morales

L'alcalde, Josep Maria Vallès, és el nou president de l'espai municipalista de Junts per Catalunya. La militància del partit, amb un 87% dels vots a favor, ha donat suport a la candidatura. Ho ha fet al congrés nacional de la formació, celebrat aquest cap de setmana a Calella, on Carles Puigdemont s'ha proclamat de nou com a president de Junts, amb una candidatura única que ha rebut el suport del 90% de la militància.

Sant Cugat és el municipi amb alcaldia de Junts més poblat. Històricament, ha estat considerat com un feu convergent, amb l'excepció del mandat passat, amb govern d'ERC, el PSC i la CUP. Josep Maria Vallès és alcalde des de les eleccions municipals de l'any passat, quan Junts va revalidar els nou regidors aconseguits el 2019; l'aritmètica plenària afavoria que aquest cop sí que pogués aixecar la vara d'alcaldia.

Per a Vallès, posar-se al capdavant de la direcció de l'espai municipalista és "un reconeixement a la feina que Junts per Sant Cugat està fent a la ciutat". Tot plegat ho veu com "una oportunitat" per "incidir en la direcció nacional del partit per fer polítiques que afavoreixen els municipis i perquè Catalunya sigui millor".

Acompanyen Vallès a l'espai municipalista noms com Natàlia Figueras, Albert Castells, Jaume Ars, Meritxell Lluís i Xavier Lluch.


DECLARACIONS

Josep Maria Vallès

És una oportunitat per incidir en la direcció nacional del partit per fer polítiques que afavoreixen els municipis i perquè Catalunya sigui millor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio