Vox es nega a signar el codi ètic de la Festa Tardor i no hi participarà

Els punts sobre la violència de gènere i de defensa del català han motivat les crítiques del partit d'extrema dreta

Els regidors de Vox, Jordi Guirado i Marcos Rodríguez / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat ahir per Sergio Morales

Vox acusa l'organització de la Festa de Tardor de discriminar-los i excloure'ls de participar en la trobada. Totes les entitats que formen part de la iniciativa han de signar un codi ètic, que la formació d'extrema dreta s'ha negat a subscriure. En una nota de premsa, qualifiquen les condicions d''absolutament insassumibles' i que estan fetes per 'impedir la participació de Vox'.

El codi ètic insta els signants "defensar la igualtat" i combatre "tota discriminació", "rebutjar discursos negacionistes sobre la violència de gènere" i "incorporar la visió feminista en el funcionament de la festa". Vox referma que "condemna tot tipus de violència", però es nega a "ideologitzar-la i posar-li etiquetes".

Entre les condicions també s'insta les entitats a "promoure l'ús de la llengua catalana en la programació de les activitats". "En cap cas participarem en una festa on es pretén excloure l'espanyol, idioma d'ús majoritari entre la ciutadania de Sant Cugat i Catalunya", recull el comunicat de Vox.

Per a la formació d'extrema dreta, la comissió de la Festa de Tardor "contradiu el seu propi codi ètic, discriminant per raó de conviccions o opinió."

Expulsats o autoexclosos

Aquest dijous es va presentar el cartell de trobada, que se celebra el cap de setmana vinent amb la participació de més d'una cinquantena d'entitats. L'organització ja va apuntar que si algun partit s'ha sentit exclòs "és que s'ha autoexclòs". De fet, l'any passat Vox ja va queixar-se que l'havien "expulsat" de la Festa de Tardor per no signar el manifest, una condició sense la qual no es pot participar.