El futur de la gestió de l'aigua
La comissió bilateral entre l'AMB i l'Ajuntament de Sant Cugat per traspassar el servei de subministrament d'aigua es va crear el 23 de juliol. Segons fonts de l'AMB, les conclusions de l'estudi sobre la viabilitat d'una licitació estarien a punt el primer trimestre del 2025.Mentrestant, l'Ajuntament ha de mantenir la continuïtat forçosa del contracte amb Sorea, mentre no es resolgui la idoneïtat de licitar la concessió de l'aigua des de l'AMB. L'estudi de viabilitat anirà a càrrec de l'ens metropolità amb el suport tècnic de Barcelona Regional.
Les altres ciutats metropolitanes amb una gestió provisional de l'aigua són Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca i Tiana.
Els comuns i la CUP alerten d'una "privatització"
En un comunicat, ECP Sant Cugat ha justificat el vot contrari del seu partit a l'AMB davant el que considera "l'inici de tràmits per avançar cap a la gestió privada de l'aigua". Segons els comuns, l'ens supramunicipal, liderat pel PSC, ha obviat l'estudi del mandat anterior on es concloïa, diuen, que la gestió directa "presenta més avantatges i podria respondre millor a l'interès públic".Els comuns santcugatencs demanen continuar treballant per la creació d'una empresa pública metropolitana. Una aposta ferma malgrat ser conscients que suposa una major despesa per als ajuntaments, han exposat al ple. ECP sosté que una gestió pública i directa ofereix preus més accessibles per a la ciutadania, en un any que l'última tarifa de l'aigua a Sant Cugat va tenir un augment de gairebé un 20%.
En el mateix sentit s'ha expressat la CUP, que a través d'un comunicat ha assegurat que "Sant Cugat s'encamina cap a una gestió privada de l'aigua". Per als cupaires, l'acord entre Junts i el PSC "apuntala la pèrdua de control públic sobre un recurs indispensable i cada cop més escàs" i demostra que entre els models de gestió dels dos partits "no hi ha grans diferències". Per altra banda, els anticapitalistes fan referència a l'informe encarregat per l'AMB en què s'apuntava que el model públic seria "el més eficient, econòmic i sostenible".
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.