Junts porta al ple el debat per combatre la multireincidència

El grup municipal insta totes les institucions a treballar per canviar l'actual ordenament jurídic

Una detenció de la Policia Local / Foto: Policia Local

Política

Publicat ahir per Aina Ruiz / Acn

Junts fa una crida a totes les institucions a treballar per 'eliminar la impunitat de la multireincidència'. Amb una moció, la formació porta al ple d'octubre aquest debat, que ja està sobre la taula al Congrés dels Diputats. La cambra baixa espanyola ha acceptat la proposició de llei dels juntaires que planteja una modificació en la legislació amb què els jutges podrien imposar penes d'un a tres anys de presó als delinqüents que hagin estat condemnats en tres ocasions o més per delictes semblants, encara que només hagin comès furts de menys de 400 euros.

Al text, Junts assegura que alcaldies de diversos municipis han alertat d'un augment de la multireincidència delictiva i reclamen posar "fre a la inseguretat que genera". La moció insta l'Ajuntament a fer costat als canvis legislatius que vagin en aquest sentit.

La proposició de llei, que també tipifica amb més severitat el robatori de dispositius mòbils i ordinadors, va superar el 17 de setembre el primer escull al Congrés, amb els vots de Junts, PP, PSOE, i PNB; ERC s'hi va abstenir i Podem i Sumar van votar-hi en contra. Ara la proposta es tramitarà en comissió, on pot patir canvis.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ