Un informe del Parlament acredita que Ignacio Garriga va carregar despeses personals al compte de Vox de la cambra

La Mesa de la Diputació Permanent va demanar aclariments al grup d'ultradreta


  • Comparteix:

Ignacio Garriga al Parlament de Catalunya / Foto: ACN

Ignacio Garriga al Parlament de Catalunya / Foto: ACN

Un informe de l'Oïdora de Comptes del Parlament acredita que el president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, hauria passat despeses personals per un valor de més de 39.000 euros, al compte de Vox a la cambra entre els anys 2021 i 2022. La Mesa de la Diputació Permanent va demanar el passat 28 de maig al líder santcugatenc aclariments per aquesta qüestió i és un dels temes que haurà de fer front el nou president del Parlament, Josep Rull.

Segons ha avançat 'El Confidencial', Garriga hauria carregat despeses com la quota de 50 € de l'AMPA dels seus fills, 53,89 € de Casa Ametller, o de 603,35 de Glovo. A més, hi ha 38.496,59 € sense justificar corresponents a diverses factures a nom d'Ignacio Garriga. Ara la Mesa podria demanar aquestes factures, però segons el reglament, el grup parlamentari no està obligat a facilitar-les.

Des de Vox es limiten a dir que "en cap cas" l'Oïdora de Comptes apunta que hagin fet "res il·legal o irregular". També assenyalen que davant la petició d'informació, la setmana passada es va registrar la declaració de béns de Garriga i afirmen que els pròxims dies es publicarà a la pàgina web del Parlament a què corresponen els imports.

Durant l'anterior legislatura es va modificar el reglament de les subvencions que reben els grups parlamentaris. A partir de la legislatura que es va encetar la setmana passada, els partits tindran un control financer més exhaustiu per verificar que les despeses corresponen a l'activitat del grup parlamentari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.