Sierra (CUP): 'Com a santcugatencs ens juguem la casa i la vida a les eleccions'

L'habitatge i la gestió climàtica són les claus de la nova campanya de la CUP


  • Comparteix:

Acte de la CUP previ a la campanya del 12-M / Foto: Cugat Mèdia

Acte de la CUP previ a la campanya del 12-M / Foto: Cugat Mèdia

L'habitatge i la gestió de l'emergència climàtica són els dos eixos principals del programa electoral de la CUP per les eleccions del 12-M. Així ho han expressat en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a Cal Temerari i ha comptat amb la presència del candidat santcugatenc als comicis Ignasi Bea (número 36 a la llista) i de l'actual diputat cupaire Xavier Pellicer (número 4). Amb el lema 'Defensem la terra un altre país és possible', la campanya té per objectiu reivindicar un model que en paraules de la regidora de la CUP a Sant Cugat, Ariadna Sierra, 'defensi la terra i no trinxi el territori'. Reconeixent que els municipis es troben amb unes competències limitades pel que fa a certs àmbits, posen de manifest la necessitat d'aconseguir un parlament fort per tal d'abordar-les en l'àmbit del país en unes eleccions en què segons Sierra els santcugatencs es juguen 'la casa i la vida'.

En aquest sentit, la regidora santcugatenca ha destacat que el grup municipal ja fa temps que treballa en aquesta direcció amb propostes per regular el 'co-living', intentar garantir el 30% de l'habitatge protegit en les darreres promocions així com la crítica a les concessions de les quals disposa el Golf de Sant Cugat les quals consideren que són excessives. Per la seva banda, l'exregidor Bea ha criticat la construcció del quart cinturó o els Jocs Olímpics d'hivern i ha ressaltat el fet de nacionalitzar sectors estratègics com l'aigua.

En l'àmbit de l'habitatge, Pellicer ha criticat que la riquesa estigui cada vegada més concentrada. Bea ha posat la mirada en el pla independitza't el qual té per objectiu mobilitzar l'habitatge buit i ampliar el parc d'habitatge públic, una proposta que va en la mateixa línia que la darrera que va presentar el grup anticapitalista al ple municipal. Titllant de "decebedor" el Govern actual, el diputat ha fet palès de la importància d'aquestes eleccions recordant que és una oportunitat per decidir "sobre la sobirania dels nostres recursos i del poble".


Ariadna Sierra

Com a santcugatencs ens juguem la casa i la vida a les eleccions



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.