El PSC presentarà al ple l'ampliació d'un grup d'I2 a l'escola bressol de Valldoreix

També sol·licitarà l'adhesió a la ILP per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu


  • Comparteix:

Les mocions del PSC aposten per l'educació / Foto: Ajuntament

Les mocions del PSC aposten per l'educació / Foto: Ajuntament

El PSC porta al ple la proposta d'ampliació en un grup d'I2 a l'escola bressol de Valldoreix, en el que finalment serà una moció institucional. La formació considera que la demanda està justificada a causa de la insuficiència de places d'escoles bressol i l'augment de les sol·licituds per la gratuïtat de l'I2. Els socialistes creuen convenient fer aquesta aposta atenent que l'escola bressol del territori disposa d'espai per acollir un grup de 20 infants, dins els límit de 100 del centre educatiu.

La moció del PSC també apunta que la proposta compta amb la llum verda de l'EMD de Valldoreix, que es qui té la competència, però en aquest cas és necessari el vistiplau de Sant Cugat ja que també col·labora en el finançament.

Una altra proposta en educació

El grup presenta un text per sol·licitar l'adhesió a la ILP per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català, per un mínim del 6% del PIB per a l'educació. Els socialistes exposen que "la manca d'inversió educativa no ha permès avançar en la superació de greus problemes del nostre sistema educatiu català com són l'abandonament escolar prematur i la segregació escolar per origen socioeconòmic".

El PSC també posa sobre la taula que la despesa pública que es destina a l'educació a Catalunya és del 3,82% del PIB del 2020, "molt lluny dels països europeus amb excel·lència en educació que volem tenir com a referència".

La proposta es presentarà conjuntament amb ECP, que també serà proposant.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.