Herbolzheimer (ICIP): 'El tema no és què es pregunta [a l'Observatori] sinó com es pregunta i amb quina intencionalitat'

El director de l'Institut Català Internacional de la Pau diu que l'objectiu de preguntar per la immigració ha de ser fer front als prejudicis

Kristian Herbolzheimer, director de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 7/febrer per Albert Solé

L'Institut Català Internacional de la Pau (ICIP) explica que van fer una enquesta preguntant pels prejudicis que hi ha sobre la immigració per 'copsar el nivell de comportaments problemàtics que hi ha a la societat'. Segons el seu director, el santcugatenc Kristian Herbolzheimer, 'el tema no és què es pregunta [a l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament] sinó com es pregunta i amb quina intencionalitat'. La diferència rau en si les respostes a aquestes preguntes s'analitzen posteriorment críticament per després establir polítiques públiques per fer front a les actituds racistes, o bé si es fan preguntes 'suposadament neutres' que donen altaveu o no qüestionen actituds basades en prejudicis. Herbolzheimer respon així a la menció que va fer el tinent d'alcaldia, Jordi Puigneró, de l'enquesta de l'ICIP comparant-la amb l'encarregada pel govern municipal.

Fa uns dies, des d'Oxfam Intermón també es van voler desmarcar de les comparacions que va fer Puigneró amb la seva enquesta.

Preguntat sobre si caldrà esperar a la presentació dels resultats de l'Observatori Sociològic per saber la "intenció" del govern, Herbolzheimer diu que "d'entrada, si algú pregunta a l'Ajuntament perquè fa aquestes preguntes, ha de tenir preparada una resposta molt bona i molt convincent, que les fa per prevenir actituds que no són defensables. I després, amb coherència amb la resposta, ha de tenir una política pública per lluitar contra unes actituds que s'alimenten de prejudicis".

En aquest sentit, el director de l'ICIP allarga la mà a l'Ajuntament per treballar plegats "si aquesta és la seva intenció".




DECLARACIONS

Kristian Herbolzheim

El tema no és què és pregunta sinó com es pregunta i amb quina intencionalitat. És molt diferent fer preguntes suposadament neutres que problematitzen o donen altaveu o no qüestionen actituds basades en prejudicis racistes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio