Simarro (CUP-PC): 'Hem treballat amb el compromís d'erradicar les desigualtats'

El portaveu de la CUP-PC ha defensat la construcció d'un "model de ciutat de drets" al ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat


  • Comparteix:

El portaveu de la CUP-PC en el seu torn de paraula / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El portaveu de la CUP-PC en el seu torn de paraula / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'Fa quatre anys vam tenir l'oportunitat històrica de deixar un model elitista per començar a construir un model de drets'. Així s'ha expressat el portaveu de la CUP-PC, Marco Simarro, en el ple de l'estat de la ciutat que s'ha celebrat aquest dilluns. D'aquests quatre anys de govern, el cupaire n'ha destacat 'la convicció i el compromís per erradicar les desigualtats'. Un compromís que, segons ha explicat, s'ha traduït en l'augment de recursos a l'àrea de drets socials, en la creació d'habitatge públic i en la implementació de noves polítiques feministes, LGTBI i destinades a la gent gran, entre d'altres.

ESCOLTA-HO

Simarro també ha destacat altres actuacions impulsades pel seu grup municipal, com la creació del pla de joventut "en una ciutat que fins ara donava l'esquena als joves", l'aposta per la participació ciutadana "donant més veu als veïns i veïnes" i l'agilització de l'administració, així com la creació d'un pla antifrau i una bústia ètica i l'aposta per l'educació de barri no segregada, amb la creació d'una nova zonificació.

Dins de les actuacions per eliminar les desigualtats, Simarro ha posat èmfasi en "l'esforç ingent per abordar l'emergència habitacional i l'exclusió residencial que patim". En aquest àmbit, el cupaire ha destacat la creació del servei de mediació de lloguer, l'augment del 25% dels pisos destinats a emergències, la confecció d'un pla d'habitatge públic per abans del 2030 i l'adquisició de 29 habitatges per incorporar-los al parc públic.

Amb tot, el portaveu de la CUP-PC ha assegurat que des del seu grup municipal estan "orgullosos de la feina feta", tot i que "garantir els drets no és cosa d'un mandat". En aquest sentit, ha avançat que de cara al futur volen seguir treballant en aquesta mateixa línia, amb l'objectiu d'assolir una ciutat "inclusiva, feminista, oberta, solidària i orgullosa, que pugui fer bandera de la justícia social".


Marco Simarro

Ha sigut un mandat on fer un esforç ingent per abordar l'emergència habitacional i l'exclusió residencial que patim. Sent aquesta una ciutat que efectivament expulsa a qui no té prou diners, calia invertir al màxim en despesa social per fer programes d'ajuts i nous serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.