Duch (ERC-MES): 'Tenim un govern que representa millor que mai la ciutadania'

El portaveu d'ERC-MES ha fet un repàs a les actuacions d'aquest mandat al ple extraordinari de l'estat de la ciutat


  • Comparteix:

Francesc Duch al ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Francesc Duch al ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'Gràcies a l'acord que vam signar fa quatre anys tres partits tan diferents, avui tenim un govern que representa millor que mai a tota la ciutadania', ha assegurat el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch, en el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. Un acord que, segons ha explicat el republicà, es va sustentar en quatre eixos: l'habitatge, el medi ambient, l'emergència social i el bon govern. 'No sé si ho hem fet tot bé, però hem fet més feina que mai', ha sentenciat Duch.

ESCOLTA-HO

El portaveu d'ERC-MES ha recordat que aquesta és un una ciutat en la qual "cada any arriben unes 5.000 persones, a la vegada que en són expulsades unes 3.000", per la qual cosa s'ha mostrat "orgullós" d'haver elaborat el pla d'habitatge 2030. Aquest preveu la construcció de més de 3.000 habitatges de lloguer públic abans de 2030, una mesura que hauria de frenar l'expulsió de la ciutadania per motius econòmics.

Respecte a la feina feta en aquest àmbit, Duch ha destacat el lliurament de 158 habitatges públics de lloguer, "el doble que a la legislatura anterior". Una xifra que, segons ha assegurat, es tornarà a doblar el pròxim mandat.

El portaveu republicà també ha volgut fer un repàs d'algunes de les accions més significatives impulsades pel seu grup municipal. Així, ha celebrat la compra de la masia de Torre Negra, la restauració del patrimoni històric de la ciutat, la inauguració de La Unió Santcugatenca i l'adaptació de les festes tradicionals.

Duch també ha destacat l'elaboració del pla estratègic de turisme, així com l'inici del desenvolupament del barri de Ca n'Ametller i de la construcció dels nous intercanviadors de les estacions d'Hospital General i Volpelleres. Tampoc ha volgut deixar de mencionar les millores en les instal·lacions esportives, la potenciació de l'esport femení i la pacificació dels entorns escolars i dels carrers del centre.

Finalment, el portaveu d'ERC-MES ha celebrat que la instal·lació de plaques solars s'hagi triplicat a la ciutat, "convertint-nos en la ciutat amb més plaques de tot Catalunya", així com l'aprovació del pla d'acció d'emergència climàtica.


Francesc Duch

Fa quatre anys tres partits tan diferents com el PSC, la CUP i ERC ens vam posar d'acord per signar el pacte de govern. Gràcies a aquest fet avui tenim un govern que representa millor que mai tota la ciutadania i no només a una part.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.