Vallès (Junts): 'El tripartit ha gaudit d'una majoria que no ha sabut gestionar'

El portaveu del principal grup de l'oposició creu que el govern ha provocat un "retrocés" a Sant Cugat


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Josep Maria Vallès, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, considera que la ciutadania 'no està satisfeta amb l'estat de la ciutat'. Al ple extraordinari de l'estat de la ciutat d'aquest dilluns, ha apuntat a 'l'estat dels carrers i places, la neteja, la mobilitat, la seguretat, l'economia, l'habitatge, els equipaments esportius, l'estat de les entitats, el benestar de la ciutadania i la gestió interna de l'Ajuntament'. Vallès considera que 'el tripartit ha gaudit d'una majoria que no ha sabut gestionar', cosa que exemplifica amb el fet que tots els pressupostos s'han aprovat amb l'any entrat i, enguany, s'han prorrogat.

ESCOLTA-HO

Encara en clau econòmica, el portaveu del principal grup de l'oposició ha insistit a criticar l'executiu per haver generat "un forat estructural de les finances". Aquesta és una acusació que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha rebutjat, ja que assegura que la liquidació pressupostària de 2022 s'ha tancat amb un superàvit de 15 milions d'euros.

Vallès ha lamentat que des del govern no s'ha tingut en compte l'oposició: "No ens han escoltat, ens han maltractar i, això, també és maltractar la ciutadania perquè l'Ajuntament no és casa seva, tots estem al servei de la gent". El portaveu de Junts també ha lamentat les mocions que ha presentat el seu grup i que han estat tombades per la majoria de 13 regidors que sumen els tres grups de l'executiu (ERC-MES, PSC i CUP-PC). Vallès considera que el govern no fa "autocrítica" i ha reivindicat la feina feta pel seu grup a l'oposició: "Hem fiscalitzat amb rigor i hem fet moltes aportacions; ens agradaria haver ajudat més, però no ens han deixat".

Des de Junts assenyalen com el "principal problema" de Sant Cugat "tot allò relacionat amb la mobilitat: el trànsit, el transport i l'aparcament". També ha criticat la gestió de l'entorn urbà i ha assegurat que "la ciutat no està neta". Vallès també ha disparat un dard contra la feina en matèria d'habitatge, una de les grans apostes de l'executiu. "Quantes claus de promusa lliuraran aquest mandat?", ha preguntat, tot recordant que la majoria d'elles són de promocions que es van engegar el mandat passat. "És un balanç trist", ha apuntat. Encara en matèria d'habitatge, ha criticat com el projecte Ragull Centre "trencava el model de ciutat".

Altres aspectes criticats per Junts han estat la política quant als equipaments municipals. Així, Vallès ha criticat que no s'hagin fet nous equipaments esportius, que encara no s'hagi impulsat la segona residència per a la gent gran o que el teatre de La Unió no hagi obert portes encara. També ha preguntat pel projecte per a la masia de la Torre Negra i quina previsió hi ha per nomenar una nova direcció al Teatre-Auditori. En altres àmbits, ha exigit que el govern lluiti per més fons Next Generation i que agilitzi la concessió de llicències urbanístiques. "Quina herència deixen?", ha qüestionat.


Josep Maria Vallès

L'estat dels carrers, la neteja, la mobilitat, la seguretat, l'economia, l'habitatge [...] no és el que voldríem. El tripartit ha gaudit d'una majoria que no ha sabut gestionar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.