El manteniment de les pistes de Sant Francesc i la prova pilot del carril bici a tocar l'Europa, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge del ple d'aquest dilluns a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple d'aquest dilluns a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les pistes esportives de Sant Francesc, la situació de la concessió de les llicències urbanístiques i la prova pilot del carril bici a l'entorn de l'Escola Europa. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de setembre, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El torn de precs i preguntes ha arrencat recuperant una pregunta que va quedar sobre la taula del ple de juliol. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (1'45'') ha respost la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira sobre l'estructura del cos directiu municipal. Ha repassat els detalls de tot plegat, però no ha contentat Paraira, que havia preguntat quanta gent s'havia presentat a les convocatòries obertes i els criteris de selecció. Se li donarà més detalls en comissió informativa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (6'50''), ha traslladat queixes veïnals pel mal estat en què, assegura, es troba l'entorn de les pistes esportives de Sant Francesc, així com que es busqui solucions per mitigar el soroll de les pilotades a les parets. Li ha respost el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (19'20''), que ha avançat que la pacificació d'aquest espai s'està treballant amb l'àrea d'Esports.

Ciprian també ha preguntat si hi ha novetats sobre la reubicació del correcan de Mira-sol. El regidor de Participació Ciutadana i Barris, Marco Simarro (20'16''), ha explicat que l'Ajuntament ja treballa una proposta que es traslladarà al veïnat que havia traslladat el malestar per la instal·lació d'aquest espai de socialització de gossos.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (8'05'') ha preguntat detalls sobre l'esllavissada d'aquest cap de setmana a Can Borrull a causa de la pluja. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch (21'30''), ha explicat que els fets han tingut lloc a una finca de sòl forestal, on el ferm a queda en l'aire. Ara, els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant a qui corresponen les actuacions pertinents per tal de garantir la seguretat del vial.

Fernández-Jordán també ha explicat el cas d'una jove que es va sotmetre al cribratge massiu que es va fer al pavelló de la Rambla del Celler i encara no ha rebut els resultats. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (22'25''), ha dit que desconeixia el cas i ha demanat el contacte de la noia afectada.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (8'45'') ha fet referència a la sentència de 2019 que anula la modificació del PGM referent a Valldoreix i Can Cabassa. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge (22'50''), Francesc Duch, ha explicat que ara s'ha de transcriure el planejament a Valldoreix per poder donar resposta a tota la problemàtica de les zones verdes. En tot cas, es tracta d'una gestió que ha d'assumir l'EMD, on cal un reforç tècnic per tirar-ho endavant. També responent Puigdomènech, Duch ha explicat que el fet que no hi hagués direcció d'àmbit no ha afectat en aquesta secció.

El regidor de Junts Eloi Rovira (9'30'') ha preguntat per què no obre el camí de Sant Cugat a Sabadell el pas als vehicles malgrat que les obres estan finalitzades. El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo (25'), ha explicat que l'Ajuntament va decidir mantenir aquest camí només per a vianants i ciclistes.

La regidora de Junts Sandra Casat (10'26'') ha preguntat si queden obres pendents als centres escolars públics de la ciutat. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (25'45''), ha explicat que s'han pogut enllestir totes les obres previstes i que la resta es faran "en el moment oportú". Una d'aquestes obres pendents és la de la tanca de l'escola Turó de Can Mates, que no estava planificada per aquest estiu.

Casat també ha demanat informació sobre els criteris per assignar policies a les entrades i sortides de les escoles. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (27'25''), ha explicat que se segueixen criteris de seguretat relacionats amb la mobilitat. També se segueix un sistema de prioritats dinàmic, d'acord amb les necessitats dels centres.

La regidora de Junts Cristina Paraira (11'40'') ha aprofitat la intervenció per fer un parell d'agraïments. Per una banda, ha posat en valor la trajectòria de Jordi Torrijos a Parc i Jardins durant 40 anys a l'Ajuntament. També ha felicitat l'Ajuntament per haver rebut un nou guardó de Viles Florides.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (13'10''), ha demanat informació sobre en quina situació es troba la concessió de llicències urbanístiques. El tinent d'alcaldia Duch (30'40'') ha explicat que s'ha posat en marxa un nou organigrama i que disposen d'una nova cap al capdavant del servei. A la propera comissió informativa explicaran més detalls.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (14') ha preguntat si el programa per facilitar els patrocinis a les entitats és el mateix que el seu grup municipal va presentar la primavera de 2020. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila (33'11''), ha explicat que aquesta iniciativa estava prevista al pla director d'Economia Social, una de les "prioritats" del govern.

Vallès també ha preguntat si hi ha novetats sobre l'interès de l'Ajuntament de comprar la seu del Centro Popular Andaluz (CPA). El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (35'50''), ha explicat que les valoracions inicials ja estan fetes, però que es tracta d'un procés lent. En tot cas, ha subratllat que el govern "està interessat en l'equipament", més enllà d'ajudar l'entitat. Vallès ha demanat explicacions sobre aquesta afirmació i Soler ha matisat que el govern està interessat "en tota l'operació".

El regidor de Junts Albert Salarich (16'30'') ha preguntat si l'Ajuntament impulsarà alguna iniciativa per promocionar els fons europeus Next Generations. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (38'), ha avançat que el govern farà una explicació a les entitats i empreses potencialment interessades. En tot cas, ha recordat que la licitació es pot fer fins al 2023 i que l'execució es tancarà l'any 2025.

Salarich també ha preguntat quines accions té previstes l'Ajuntament per a la Setmana Europea de l'Esport, que comença aquest dijous. El regidor d'Esports, Francesc Carol (39'), aposta perquè això es prepari en comissió amb entitats i el gimnàs. En tot cas, ha avançat que en breu es comunicarà els actes concrets amb motiu de l'ocasió.

La regidora de Junts Núria Fernández (17'20'') ha alertat sobre la presència de rates a l'avinguda Graells. Assegura que hi ha veïns que ja han contactat amb l'Ajuntament, però que no s'hi ha fet res. La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó (41'30''), ha explicat que es donaran més detalls a la comissió informativa, tot i que ha recordat que quan aquests rosegadors afecten espais privats, són els propietaris, els que se n'han de fer càrrec.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (18'10'') ha preguntat per què no s'ha buscat un moment "més relaxat" per engegar la prova pilot de carril bici a l'entorn de l'escola Europa. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (42'11''), ha recordat que la prova s'ha posat en marxa amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i que s'avaluarà com a funcionat per decidir si s'implanta o no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.