Sant Cugat se suma a la protesta contra 'un nou operatiu repressiu' de l'Estat espanyol

Un centenar de persones s'ha concentrat davant de l'Ajuntament per rebutjar les detencions d'aquest dimecres de la Guàrdia Civil


Temes relacionats

El santcugatenc Josep Lluís Alay, en llibertat amb càrrecs després de ser detingut per la Guàrdia Civil (28/oct/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha sumat a la crida nacional per protestar contra l'operatiu de la Guàrdia Civil, que continua en marxa i que ha provocat la detenció d'una vintena d'empresaris vinculats al procés d'independència, entre ells el santcugatenc Josep Lluís Alay, en llibertat amb càrrecs. Prop d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimecres davant de l'Ajuntament de Sant Cugat per mostrar el seu rebuig a les detencions, que han qualificat de ser 'un nou acte repressiu' de l'Estat espanyol.

Durant la concentració, promoguda a través de les xarxes per partits i entitats independentistes i que s'ha fet simultàniament a diversos municipis, s'ha llegit un manifest unitari, a càrrec dels representants locals de l'ANC i d'Òmnium Cultural. En declaracions a Cugat Mèdia, el membre del secretariat nacional de l'ANC Francesc Salvador ha assegurat que l'Estat espanyol "no és una democràcia" i, en els parlaments ha anat més enllà i l'ha comparat amb les dictadures de Pinochet i de Pol Pot.

El membre de la junta directiva d'Òmnium ha exigit la llibertat de les persones detingudes i ha afirmat que el "muntatge" de les detencions estava "molt estudiat" per "vendre's davant dels seus". En clau local, el coordinador provisional de l'ANC, Artur Royo, ha reiterat que, "amb aquestes mostres repressives" s'haurien de trencar tots els pactes dels partits independentistes amb "els senyors del 155".

A la concentració també hi han assistit membres dels partits independentistes amb representació al ple municipal, entre els quals hi havia l'alcaldessa, Mireia Ingla. Les entitats han demanat un cop més la unitat de l'independentisme per avançar cap a una república catalana, "l'única manera", asseguren "d'aturar la repressió". L'acte ha acabat amb un cant conjunt d'Els Segadors.






Francesc Salvador

Estem en un Estat que es diu democràtic però en realitat no ho és. Fa aquests muntatges amb operacions policials contra persones que són ciutadans exemplars i compromesos.

Manel Garriga

Presentar Guàrdies Civils armats i sense cap mena de pudor a les cases dels nostres companys és una cosa molt estudiada, molt visual per vendre's davant dels seus. Nosaltres hi estem molt acostumats i ho superarem.

Artur Royo

Dir a ERC, Junts i la CUP que aquesta repressió no s'acaba i que no podem tenir pactes amb els senyors del 155.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.