Sant Cugat, Rubí i Endesa es reuniran per abordar el soterrament de la torre d'alta tensió de Mas Gener
S'ha donat a conèixer aquest dijous al consell de barri de Mira-sol
La torre travessa l'AP7 i la B30 / Foto: Google Maps
PolíticaPublicat el 21/set/18 per Sergio Morales
Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat es reuniran divendres de la setmana vinent amb l'ICAEN i Endesa per abordar el soterrament de la torre d'alta tensió que va de Mas Gener a la ciutat veïna. La proposta, que està pressupostada en 1.540.771 euros -un 34% dels quals els assumiria Sant Cugat; la resta, Rubí-, planteja el soterrament des de Mas Gener fins al polígon de Can Jardí.
Per fer-hi front, es demanarà al departament d'Indústria i Energia que faci de mitjancer per tal de convèncer Rubí perquè prioritzi aquesta iniciativa. També es demanarà que Endesa faci una aportació 'testimonial', al menys per sufragar la redacció del projecte. Tot plegat s'ha donat a conèixer aquest dijous en sessió ordinària del consell de barri, el primer presidit pel tinent d'alcalde i Comissionat de Participació Ciutadana Joan Puigdomènech.
Sobre els tràmits per tirar endavant la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7/B-30 al pas per Mas Gener, a la sessió participativa s'ha donat a conèixer que l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha adreçat una carta a la delegació del govern espanyol a Catalunya perquè faci de mediadora en una reunió amb la Direcció General de Carreteres. Puigdomènech ha assegurat que la convocatòria arribarà d'aquí a un parell de setmanes.
Habitatge públic a Can Cabassa
L'Ajuntament ha redactat un projecte per fer realitat 491 habitatges a l'entorn de Can Cabassa, dels quals el 20% (97 pisos) seran de lloguer de protecció oficial. El nou projecte disposarà d'una zona ajardinada que separarà els nous habitatges de la zona de Mas Gener. Per prevenir possibles problemes d'aparcament, el consistori ja treballa per ubicar un nou aparcament en un solar, ara de titularitat privada, que es troba al nord de l'Hospital Universitari General de Catalunya.
Originalment estava previst que s'hi construïssin 500 habitatges, però les al·legacions veïnals van forçar l'Ajuntament a replantejar el Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa.
Complex esportiu
Ja es coneixen els projectes finalistes per fer realitat el complex esportiu de Mira-sol. Una vegada signat el contracte aquesta tardor amb el guanyador, les obres començaran, com màxim, en quatre mesos. L'Ajuntament té previst que els treballs arrenquin a mitjans de 2019. El 10 d'octubre es reunirà el grup de treball específic per abordar els detalls del projecte guanyador i donar llum verda a la redacció del projecte guanyador. El vocal d'ICV-EUiA, Josep Maria Àngel, ha lamentat l'incompliment per part del consistori del calendari establert originalment per fer realitat el complex.
Participació
Mira-sol se suma a la llista de districtes de Sant Cugat on els veïns i veïnes podran decidir a què es destina el pressupost de lliure disposició de la zona, com la Floresta. Es farà a través d'un procés participatiu on entitats i particulars podran fer arribar propostes, que recollirà el consell d'entitats per sotmetre-les després a validació per part dels tècnics municipals. Les iniciatives que superin aquest tall passaran a votació popular i, les que tinguin més suports, es faran realitat. L'import del qual disposa el barri per a aquest efecte es determinarà als comptes municipals.
DECLARACIONS
Toni Serra
En la propera reunió rebrem la resposta d'Endesa. La companyia no acostuma a fer aportacions per a soterraments.
Your browser doesn’t support HTML5 audio