El pla d'habitatge públic i el seu finançament, a debat avui al ple

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

Política

Publicat el 16/abr/18 per Anna González

El ple municipal porta a aprovació aquest dilluns la transferència de capital pluriennal cap a Promusa que ha de permetre donar el vistiplau al Pla d'Acció de l'empresa fins al 2030 per a la construcció d'habitatge públic de lloguer. La sessió també debatrà fins a onze mocions dels grups municipals. El ple comença a les quatre de la tarda a l'ajuntament i a les vuit tindrà lloc la sessió de participació ciutadana.

L'equip de govern també porta la proposta d'aprovació d'actes preparatoris per a la modificació puntual del Pla General Metropolità en els àmbits de la Floresta i Valldoreix, així com la complementació de l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla parcial urbanístic del Parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan, a l'espai on s'ha d'implantar l'hotel Europa Center.

A més, el ple ha de donar llum verda a la modificació del pressupost per destinar prop de quatre milions del romanent de la liquidació del 2017 a inversions financerament sostenibles i a la modificació de les ordenances fiscals per ampliar la bonificació del 50% en l'IBI fins a cinc anys en els casos d'habitatges gestionats per la borsa municipal.

Moció institucional
- Moció institucional per a la visibilització de les persones amb problemes de salut mental i el combat de l'estigma.

Mocions dels grups municipals
- ICV-EUiA, ERC-MES, Cs, la CUP-PC i el PP presenten una moció perquè la composició del Consell d’Administració de Promusa reflecteixi l’actual composició del ple.

- ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC s'uneixen per retre homenatge a la memòria de Guillem Agulló i Salvador.

- La CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES demanen l'actualització del Fons de Patrimoni de Sòl i Habitatge.

- Moció conjunta d’ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates i la CUP-PC en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics.

- El PP i la CUP-PC busquen el posicionament del ple per al suport al programa d’esport en edat escolar.

- El PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC porten una moció de suport a Proactiva Open Arms.

- Cs reclama el suport a la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

- El PSC vol el rebuig del ple a la pujada de les tarifes municipals de l’aigua com a conseqüència de l’increment de la tarifa d’ATLL (Aigües Ter-Llobregat).

- ICV-EUiA proposa una moció per a la derogació de la Llei d’estabilitat pressupostària i per a l’autonomia municipal per reinvertir el superàvit pressupostari.

- El PP demana una ràtio òptima policial per a Sant Cugat, així com diverses millores per a la Policia Local i millorar la seguretat ciutadana.

- El PSC presenta una moció d’urgència a favor del diàleg i la reconciliació.