La Festa Major omple els carrers amb més de 200 activitats


  • Comparteix:

La Festa Major de Sant Cugat ha arrossegat milers de ciutadans pels carrers de la ciutat, de la mà d'un programa conformat per més de 200 activitats. Els concerts han estat les convocatòries més exitoses gràcies a Antònia Font, Kepa Junkera i els Apache. Els santcugatencs no s'han oblidat de les tradicions com el pregó dels Castellers, el Paga-li Joan i la Botiga al Carrer.

El pregó a càrrec dels Castellers de Sant Cugat ha donat el tret de sortida a cinc dies de celebracions. Quatre representants dels camises verdes han llegit un pregó en vers on convidaven tots els santcugatencs a gaudir de la festa.

Castellers de Sant Cugat

La Festa Major ha arribat, els dies en què la celebració canvia la nostra ciutat, els carrers són plens durant tot el dia. La festa en què els únics protagonistes hem de ser la ciutadania de Sant Cugat


Els Castellers però no han pogut finalment celebrar la Festa Major amb un castell de 8. En la jornada castellera de la Festa Major, el castell de 8 que ha provat de carregar la colla ha fet llenya.

Una de les novetats d'enguany ha estat el canvi d'horari del 'Paga-li, Joan'. El ball del vano i el ram ha tingut lloc a les vuit del vespre al passeig dels Plàtans, que s'ha omplert de gom a gom per a l'ocasió. L'edició d'enguany, a més, ha estat especialment emotiva, perquè ha estat l'últim any que Asensi Giménez s'encarregava d'ensenyar els passos d'aquest ball. Els balladors li han fet un homenatge en record dels més de 30 anys de dedicació a aquesta dansa, que Giménez ha rebut amb sorpresa i molta emoció.

Asensi Giménez

No m'ho esperava, però els homenatges sempre agraden i si són en vida encara més. Però ja tocava, són 31 anys i un es va fent gran i ha de donar pas a la joventut perquè també s'integrin en el 'Paga-li Joan'


Les Barraques han estat el principal espai d'oci juvenil. Vint-i-tres barraques han omplert el Parc de l'Arborètum, per on han passat 15.000 joves de Sant Cugat i d'altres localitats.

Antònia Font i Kepa Junkera han estat les principals actuacions musicals de la Festa Major.

El cantant del conjunt mallorquí, Pau Debon, destacava la importància de les lletres per a la seva música en una entrevista a Ràdio Sant Cugat.

Pau Debon

Les lletres són un punt clau de la nostra música, a diferència d'altres grups.


La tradicional arrossada popular ha tingut lloc aquest diumenge a la plaça Barcelona. Seixanta paelles i prop de 1.100 comensals han participat a la 26a edició del concurs, que ha finalitzat amb un ball.

La caseta del Centro Popular Andaluz ha estat un altre dels punt més concorreguts de la celebració. El Centro Castellano-Manchego ha repartit prop de 2.000 racions de 'migas' manxegues en un altre dels actes tradicionals de la celebració.

El final de la festa ha arribat amb un concert amb La Brassa Danz Systm Orkstra, que ha ofert un repertori amb temes de Sopa de Cabra, La Cabra Mecànica i Manu Chao, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.