Els Comuns criden a mobilitzar-se a les europees per frenar l'extrema dreta

La número dos de Comuns Sumar a Catalunya, Júlia Miralles, ha encapçalat l'acte electoral a la plaça de Barcelona

Els Comuns han celebrat el seu acte de campanya a la plaça de Barcelona

Eleccions al Parlament Europeu 2024

Publicat el 2/juny per Alex Suárez

Frenar l'avenç de l'extrema dreta, l'emergència climàtica i l'accés a l'habitatge han centrat l'acte de campanya de les eleccions europees que els Comuns han celebrat aquest diumenge a la plaça de Barcelona de Sant Cugat. La número dos de la candidatura a Catalunya, Júlia Miralles, ha estat la figura principal de la trobada i ha insistit que la ultradreta és un perill perquè pot 'posar en dubte drets com l'avortament' a tota Europa.

Els Comuns, que també han estat representats per la número quatre, Cinta González, i el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez, han destacat la importància de les polítiques europees a Sant Cugat en temes que consideren fonamentals com l'habitatge. En aquest sentit, Miralles ha anunciat que la formació lluitarà a l'Eurocambra per la regulació dels preus del lloguer, el control de les plataformes de pisos turístics i que un 30% dels habitatges construïts amb fons europeus estiguin destinats a joves que volen emancipar-se.

La candidata també ha fet una crida per "frenar el genocidi a Gaza" i ha acusat la UE de ser "covarda" a l'hora d'oposar-se a Israel, reivindicant que els Comuns són una candidatura "per la pau i pel futur".


DECLARACIONS

Júlia Miralles

Per la pau, pel planeta, pel futur, és molt important que les persones d'esquerres, ecologistes, que defensem els drets de les dones i les persones LGTBI ens mobilitzem i diguem que són molt importants les eleccions europees perquè els drets que ens guanyem aquí a Sant Cugat, als municipis de Catalunya i a l'estat també depenen que ens els guanyem a les institucions europees.

Your browser doesn’t support HTML5 audio