Curiositats del recompte del 10-N a Sant Cugat

Cugat Mèdia desglossa les dades per districte censal a les eleccions espanyoles de diumenge


Temes relacionats

Els resultats del 10-N a Sant Cugat, districte a districte (13/nov/19)

Com ha canviat el vot a Sant Cugat en sis mesos (12/nov/19)

El 10-N referma de nou una majoria de vots sobiranistes a Sant Cugat (10/nov/19)


  • Comparteix:

Un col·legi electoral aquest diumenge / Foto: Cugat Mèdia

Un col·legi electoral aquest diumenge / Foto: Cugat Mèdia

Quin és el col·legi electoral on més ciutadans han anat a votar aquest 10-N?. I quin és el que ha tingut la participació més baixa? Quants vots nuls s'han comptat a Sant Cugat? Cugat Mèdia respon a aquestes preguntes i més a cop de dada.

El partit menys votat
El Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) no ha convençut els votants santcugatencs. La formació ha recollit nou sufragis en total, 20 menys que als anteriors comicis. Això sí, els seus suports estan molt repartits a les diverses meses. Una mesa de l'escola Joan Maragall és l'única que té dos votants del partit. El PCTC no ha tingut sort, però tampoc li ha anat molt millor al Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i Izquierda en Positivo, que han sumat 14 (105 menys que a les anteriors) i 11 vots (en tenia 21). També repartits en el cas del PCPC que només ha tret dos vots en una mesa de l'Angeleta Ferrer. IZQP, per la seva banda, acumula tres vots a l'Oficina d'Estacionament Regulat.

En Comú Podem i PSC mantenen els seus feus
A l'alegria de l'acord de govern a l'Estat, En Comú Podem i PSC poden sumar-hi la victòria a les Planes i a dues meses del barri del Monestir, respectivament. A l'única mesa planenca, la formació liderada per Pablo Iglesias guanya amb comoditat, 168 vots, per davant d'ERC i PSC, que obtenen 122 i 112 suports respectivament, com ja va fer a les últimes eleccions. A les Planes, això sí, es registra la participació més baixa, del 65,91%.

El PSC, per la seva banda, es manté per davant a les dues seccions que ja va guanyar a les anteriors. La zona de Sant Francesc es manté fidel al color vermell, amb un 24% dels sufragis, com també ho fa el districte que comprèn una part dels carrers de la Creu, Montserrat i Vallès, amb un 26%.

La mesa amb més vots a Vox, a l'Escola Catalunya; amb més percentatge, a Can Trabal
La formació liderada per Santiago Abascal ha estat una de les grans triomfadores de la jornada electoral. A Sant Cugat, una de les meses de l'Escola Catalunya, a Mira-sol, és la que més suports registra amb 112. Això sí, en percentatge de vot, el partit pot celebrar un 11% dels sufragis a un altre punt de la ciutat, a Can Trabal.

La mesa amb més participació
86,86% és el percentatge de participació en el col·legi electoral situat a l'escola Collserola, la més alta de Sant Cugat. La segueixen una mesa de l'escola Pins del Vallès, 85,33, i una altra de la Gerbert d'Orlhac, 84,58, totes dues a Coll Favà.

Vots nuls estables, blancs pugen
En aquestes eleccions, el vot nul s'ha mantingut en les mateixes xifres, 129 en aquests comicis per 132 en les anteriors. La repetició electoral, això sí, ha servit per fer augmentar considerablement el vot en blanc, que augmenta un 20%, de 363 a 441. La mesa amb més sobres buits és la de l'Escola d'Arquitectura, 25, i la de la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, amb un 2,38% dels sufragis, on més percentatge s'ha registrat.

La mesa més decantada, a Sant Domènec
Una mesa del barri de Sant Domènec és la que registra un percentatge més alt de vot a un partit. ERC suma un 29,06% dels sufragis en aquest punt de votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.