Una fundació promourà la candidatura de Sant Cugat a l'IET

La Generalitat dóna suport a la candidatura santcugatenca

Economia

Publicat el 19/des/07 per Josep Gimeno

L'Ajuntament entra a formar part d'una fundació privada per aconseguir la candidatura de Sant Cugat a seu de l’Institut Europeu de Tecnologia (IET). BioRegió de Catalunya, l'Associació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i ESADE ja formen part d'aquesta entitat. La fundació tindrà la col·laboració econòmica de conselleries de la Generalitat.

La fundació comptarà amb l'IET-Catalan Council, una oficina que promourà i durà a terme actes de presentació i suport a la candidatura. L'entrada de l'Ajuntament a la fundació ha esta aprovada per unanimitat al ple d'aquesta setmana.

Jordi Joly és tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda.

Jordi Joly

No estem sols en aquesta lluita. Una oficina promourà la candidatura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per la seva banda, l'alcalde s'ha mostrat confiat en les possibilitats de Sant Cugat a convertir-se en seu de l'IET, tot i que Segòvia també ha presentat la seva proposta per convertir-se en la candidata espanyola.

Lluís Recoder

Fa un any que treballem en aquesta candidatura i la defensarem fins al final.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El govern espanyol haurà de decidir quina ciutat presenta com a candidata a seu de l'IET, ja que cada estat només pot presentar-hi una ciutat.

L'IET és una proposta de la Comissió Europea per crear una institució europea per a la investigació i la innovació en camps específics d’intervenció.