La Comissió Europea destaca la capacitat d'innovació de Sant Cugat i l'eix B-30

Economia

Publicat el 8/mar/07 per Miquel Herrada

La Comissió Europea confirma que Sant Cugat compleix els requisits per acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET) o formar part d'alguna de les seves comunitats de coneixement. El responsable del projecte, Matteo Bonifacio, destaca els lligams entre la universitat i l'empresa com una de les potencialitats de la nostra ciutat i l'eix de la B-30.

Bonifacio ha realitzat una visita de treball al territori, que ha inclòs contactes amb la Generalitat, Esade, diversos centres universitaris i algunes empreses. El representant del Directori General de Cultura i Ensenyament de la Comissió Europea no s'ha volgut pronunciar sobre les possibilitats de la candidatura de Sant Cugat, però ha destacat les interrelacions entre les empreses i el món de la recerca com una de les potencialitats de la nostra ciutat i de l'eix de la B-30.

Bonifacio assegura que aquesta regió està 'abocada a la innovació', en sintonia amb l'esperit del futur Institut Europeu de Tecnologia.

Matteo Bonifacio

Hem pogut conèixer l'experiència de la regió, centrada en el coneixement, i l'esforç per relacionar universitat, empreses i autoritats locals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Més enllà de la ubicació física de la seu de l'IET, que decidirà a finals d'any el Consell Europeu, Bonifacio ha destacat la importància d'integrar-se en una de les comunitats de coneixement i innovació que es generaran a l'entorn de l'organisme. Aquestes xarxes fomentaran la col·laboració entre el món de la recerca i el de l'empresa per desenvolupar programes concrets.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat la idoneïtat de Sant Cugat per acollir el futur Institut o formar part d'una de les comunitats de coneixement.

Lluís Recoder

El nostre territori té aspectes positius, com la ubicació estratègica, la concentració de coneixement i la presència d'empreses competitives.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte té un pressupost de 2'5 milions d'euros d'aquí al 2010. L'acord polític per decidir la ubicació de l'Institut el prendrà a finals del 2007 el Consell Europeu i dos anys després es posaran en marxa les primeres comunitats de coneixement i innovació.

L'estructura de l'organisme inclou una junta de govern formada per 15 especialistes independents amb experiència empresarial i de recerca. La plantilla de l'IET comprèn una seixantena d'experts.