Arriba a Sant Cugat l'hotel-apartament Node pensat per a treballadors i estudiants

Les obres comencen ara i l'objectiu és que estigui en marxa a principis de 2026 per cobrir les necessitats d'allotjament temporal


  • Comparteix:

Acte de col·locació de la primera pedra de l'hotel-apartament / Foto: Ajuntament

Acte de col·locació de la primera pedra de l'hotel-apartament / Foto: Ajuntament

Aquest dimecres 3 d'abril s'ha col·locat la primera pedra de l'hotel-apartament Node Sant Cugat. L'objectiu d'aquest edifici és respondre a les necessitats d'una part de la població flotant que necessita un allotjament temporal a un preu assequible. La seva construcció està pensada per a estudiants i investigadors d'universitats properes com ESADE, la UIC i la UAB, així com per a treballadors d'empreses i també per a familiars de pacients ingressats de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). L'acte de tret de sortida de les obres ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

El projecte està impulsat per l'empresa Momentum, especialitzada en inversions immobiliàries, i la companyia Node, especialitzada en allotjament flexible. L'obertura de l'hotel-apartment, situat a carrer de Ramon Llull amb l'avinguda dels Països Catalans, està previst que sigui cap al mes de gener de 2026, i l'empresa encarregada de la seva construcció és Ferrovial. Segons ha avançat l'arquitecta Patricia Martínez: "15.200 metres quadrats es destinaran als allotjaments, i prop de 1.000 metres per a zones per l'esbarjo dels hostes". En aquesta darrera zona s'instal·larà una piscina, un camp de voley, un de pàdel i un cinema a l'aire lliure, amplia Martínez. I pel que fa als habitatges, Node Sant Cugat disposarà de 400 habitacions.

En aquest acte, a part de l'alcalde, també hi eren el COO i soci director de Momentum, Gabriel Fernández de Gamboa; el director de Node, Marc Vila Vives; l'arquitecta cap del projecte, Patricia Martínez; i el director territorial de la zona Mediterrània- França de Ferrovial, Joaquín García.

La inauguració de l'hotel Node Sant Cugat suposarà la primera construcció d'un complex hoteler de l'empresa Node a Catalunya. A més, serà l'obra pionera per ampliar el barri del nord de Mira-sol. Gabriel Fernández, en nom de Momentum, recalca que "volem treballar amb l'Ajuntament, i ens teniu pel que faci falta", en el sentit de poder fer més construccions en aquesta zona de la ciutat. Aquest hotel-apartament no es limitarà a l'oferta turística de curta durada, sinó que està pensat per un públic que necessiti passar una estada mitjana a Sant Cugat. "Tota la gent de l'Hospital (HUGC), familiars, gent que ve a estar aquí a estar unes estances, gent que està estudiant" són alguns sectors de públic que el director de Node, Marc Vila, pretén captar amb l'hotel. I en aquest sentit, l'alcalde Josep Maria Vallès agraeix que aquest projecte impulsi l'estada a la ciutat: "Ens ajudeu a afavorir l'estança, no només d'un dia, de famílies, turistes, professionals d'empreses que passin per Sant Cugat". Amb Node Sant Cugat, s'arribarà a les 2.000 habitacions d'hotel a la ciutat.

L'acte ha conclòs amb la posada de la primera pedra de l'hotel, tot i que els treballs ja fa setmanes que estan en marxa. Per tant, simbòlicament, han substituït la pedra per elements del present com monedes, diaris del 3 d'abril, i les firmes de l'alcalde, l'arquitecta, i els directors de Node, Momentum i Ferrovial.





Gabriel Fernandez

Som conscients que som una mica l'avantsala o que estem a les portes del que d'alguna manera serà un futur barri. Hi ha certes zones aqui per desenvolupar i ho fem amb tota la il·lusió. I volem treballar amb l'Ajuntament, qui ens teniu pel que sigui.

Patricia Martínez

15.200 (metres quadrats) es destinaran als allotjaments, i quasi 1.000 metres a les habilitats pel gaudiment dels hostes. Estarà compost per 400 allotjaments i 496 llits.

Marc Vila, director de Node

Tota la gent de l'Hospital, familiars, gent que ve aqui a estar unes estances, que igual està estudiant un període curt de temps, doncs donar aquesta oferta d'un hotel flexible on hi puguis estar unes setmanes. Poder donar aquest tipus de producte a la ciutat de Sant Cugat. Tradicionalment, Sant Cugat i les rodalies té grans universitats: la Politècnica, ESADE, la Universitat Autònoma.

Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat

Amb aquest projecte, Sant Cugat guanya més capacitat, més places hoteles, arribem a les 2.000 habitacions. Per tant ens ajudeu a afavorir l'estança, no només d'un dia, sinó l'estança de turistes, famílies, de professionals de diferents empreses que passin per Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.