Valldaurex engega un curs d'Egiptologia

El curs consta de sis sessions.

Cultura

Publicat el 4/feb/04 per Ester Castanyer

El Centre d'Estudis Valldaurex ha donat el tret de sortida al quart Curs de Cultura Egípcia que organitza aquesta entitat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer millor la història d'Egipte partint d'alguns grans personatges o també de la literatura i la poeisa pròpies d'aquella època.

Un any més, el grup Valldaurex vol apropar la història i la cultura egípcia als santcugatencs que se sentin interessats pel tema. El curs consta de sis sessions on s'abordaran aspectes concrets de la història d'Egipte.

I és que segons ha explicat el responsable de la iniciativa, l'egiptòleg Marc Orriols, fins ara aquests cursos sempre havien estat de coneixements generals i ara volen aprofundir una mica més en qüestions concretes.

Marc Orriols

Fins ara, els assistents han pogut aprendre coneixements més generals i ara volem aprofundir en temes més concrets, per exemple, hem escollit personatges representatius.


El curs es complementerà amb temes com la cosmogonia egípcia, la literatura de l'època o poesia amorosa d'aquell moment.

Tot això però, amb la voluntat de difondre la informació de forma científica, allunyada dels tòpics i les imatges més habituals que ens fem d'aquesta antiga cultura.

Marc Orriols

A la gent Egipte li interessa, però interessa en un nivell molt divulgatiu i jo ho vull fer d'una forma més científica, explicar que no només són mòmies sinó que hi ha molt més.


El IV curs de Cultura Egípcia es fa els dimarts a dos quarts de vuit del vespre al convent de les Missioneres dels Sagrats Cor de Valldoreix.