El festival musical 'Trona' es reestrena per reivindicar les bandes de la ciutat

El 'Trona' torna a Sant Cugat / Font: Facebook del Trona

Cultura

Publicat el 16/mar/13 per Mikel Vilalta

El festival de música 'Trona' torna aquest dissabte a la ciutat de la mà de Dissidència Sònica amb l'objectiu de reivindicar els grups locals així com un model de gestió pública per a la sala Hoboken. Perwerther's Original, Jungle Bastards, Pepe Nada, Equi, Pulmón Beatbox i Corcho són els protagonistes del concert, que tindrà lloc a les set de la tarda a la plaça del Rei. L'entrada és gratuïta i l'organització ofereix beguda i menjar als assistents.

Organitzat per Dissidència Sònica, el 'Trona' va començar fa uns anys amb la voluntat de donar veu a les bandes locals. Després d'uns anys inactiu, el festival torna per reclamar que sala Hoboken passi a ser de gestió pública amb la participació de les bandes locals, com ha explicat a Cugat.cat el membre de l'entitat Pol Barbé.

Pol Barbé

El fet que recuperem el festival també té a veure amb l'obertura de la Sala Hoboken. No estem d'acord amb el model que s'ha impulsat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Perwerther's Original, Jungle Bastards, Pepe Nada, Equi, Pulmón Beatbox i Corcho són els grups locals que participaran en l'edició d'enguany del 'Trona'. Tot i que l'entitat ja compta amb els permisos pertinents de l'Ajuntament, el membre de Dissidència Sònica Pol Barbé ha lamentat que l'autorització hagi trigat 'tant' a confirmar-se.

Pol Barbé

Ens han avisat aquest dimecres. Ens han avisat amb molt poc marge de temps. Sembla com ens vulguin fer boicot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els concerts comencen a les set de la tarda a la plaça del Rei i l'entrada és gratuïta. Sobre els grups, Barbé ha comentat que l'organització ha intentat portar grups de diferents gèneres musicals, com el heavy metal i el hip-hop.