'Mar de tinta' il·lustra l'aigua amb tinta xinesa i paper d'arròs al Muntanyenc

L'artista posa amb la seva obra

Cultura

Publicat el 10/oct/12 per Tamara Atienzar

L'artista santcugatenca Assumpta Osés ha buscat representar un dels quatre elements de la natura, l'aigua, amb una tècnica que combina la tinta xinesa i el paper d'arròs en l'exposició 'Mar de tinta'. Osés ha utilitzat la tinta oriental per reflectir d'una forma més original l'aigua, un element que volia tractar des que va començar a representar el foc. La mostra s'ha inaugurat aquest dimecres al Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC) i es podrà visitar fins l'últim dimecres d'octubre.

'Mar de tinta' uneix la tinta xinesa i l'aigua per simular les marees i empra el paper d'arròs, un aliment que es cultiva amb molta aigua, d'aquesta forma l'artista ha fet un paral·lelisme entre els materials i el tema de l'obra. Osés ha explicat que la seva tècnica consisteix a fer unes onades amb tinta sobre el paper d'arròs i aplicar oli o aquarel·les.

Assumpta Osés

Treballo la tinta imitant l'aigua fent onades i aplicant oli i aquarel·les

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'artista santcugatenca també ha explicat que la seva estada a la Xina és el que li va inspirar per dur a terme aquest projecte i que encara no treballa en noves obres.