El Grup Mediterrānia de la Uniķ participa des d'avui en un Festival de folklore a Grčcia

El Grup Mediterrānia mostraran part del folklore catalā a terres gregues.

Cultura

Publicat el 23/jul/03 per Vanesa

El Grup Mediterrānia de la Uniķ Santcugatenca participa avui i fins divendres a la setena ediciķ del festival Internacional de Folklore de Salōnica. Els sancugatencs faran cinc actuacions a diferents localitats de la zona de Macedōnia i Florina. L'objectiu del Festival és estrenyer els lligams entre diverses regions del mķn.

L'agrupaciķ pujarā a l'escenari del Festival Internacional de Folklore que es celebrarā en aquestes localitats. El principal objectiu d'aquesta trobada és establir lligams entre els paīsos participants així com donar a cončixer la seva cultura. Precisament, aquesta és una de les principals motivacions dels components de la Uniķ com explica el seu responsable de comunicaciķ, David Gil:

David Gil

Ens fa ilˇlusiķ viatjar perō principalment volem donar a cončixer Sant Cugat, difondre el folklore catalā i establir contactes amb altres grups.


Els 30 components del Grup Mediterrānia duran a terme 5 actuacions repartides en diferents zones de Grčcia.. L'entitat es va crear el 1994 amb la voluntat de portar espectacles de dansa catalana dalt l'escenari. Durant aquest temps han estat representant coreogrāfies del folklore típic catalā amb noves propostes basades en les arrels de la dansa tradicional.