Contes musicats reivindiquen la força de la cultura tradicional del Pallars a 'Campanades de l'Altre Món'

Moment del concert al Claustre del Monestir

Cultura

Publicat el 3/jul/10 per Anna Berenguer

Llegendes populars musicades han envaït el Claustre del Monestir aquest divendres amb 'Campanades de l'Altre Món'. Ferran Campabadal és l'artífex d'aquest espectacle que ha traslladat els assistents segles enrere gràcies l'origen de les cançons, la introducció d'un joglar i la utilització d'instruments tradicionals. La proposta, que s'emmarca dins les 'Nits de Música al Claustre', ha comptat amb tocs de misteri, fantasia i tendresa i ha reivindicat la força de la cultura popular en forma de llegendes musicades. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La 'romanalla' és el terme amb què Ferran Campabadal ha batejat el gènere músico-teatral que uneix llegendes, romanços i contes populars amb la música tradicional.

El creador de l'espectacle, Ferran Campabadal, ha explicat quin és l'objectiu d'aquest gènere

Ferran Campabadal

L'objectiu és fer un espectacle que doni a conèixer tota la cultura literària, de tradició oral, de la música i també de la llengua, el pallarès.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




'Campanades de l'Altre Món' i 'Minairons' han estat els dos contes del territori del Pallars escollits per donar a conèixer la cultura tradicional del Pallars. Instruments típics d'aquest territori com l'acordió diatònic, la viola de roda i la percussió han acabat de donar forma a un muntatge que ha creat una reciprocitat entre els intèrprets i els espectadors.

Així ho ha explicat Campabadal.

Ferran Campabadal

La gent no es queda indiferent perquè saben que el que expliquem també forma part d'ells. Del seu patrimoni cultural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Prop de 100 persones han pogut gaudir d'aquest espectacle, que es va estrenar l'any passat a la Fira de la Mediterrània de Manresa.