Una conferència teatralitzada sobre el judici històric a Berenguer Saltells, novetat de 'Pedra i Sang' enguany

L'obra tradicional torna per Nadal a Sant Cugat amb sis representacions


Temes relacionats

Comencen els assajos de Pedra i Sang per a l'espectacle nadalenc (29/oct/24)

Josep Maria Jaumà: ''Pedra i Sang' és història viva de Sant Cugat' (22/des/23)


  • Comparteix:

'Pedra i Sang' torna aquest Nadal amb sis representacions entre el 25 i el 28 de desembre. Així, el 25 i el 26 hi haurà una única funció a les 20 h del vespre i el 27 i el 28 hi haurà una doble representació a les 19 h i a les 21:30 h. Dirigida per Martina Vilarasau, que consolida així la seva posició al capdavant de l'obra per segon any consecutiu, la tragicomèdia musical explica la història de l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat la nit de Nadal de 1350. Per primera vegada s'incorporà com a activitat complementària el judici històric a Berenguer de Saltells, una conferència teatralitzada dirigida per Dolors Vilarasau, alma mater del muntatge.

La tradicional representació santcugatenca arriba enguany a la 24a edició amb set noves incorporacions a l'elenc. L'obra, apta per a tots els públics, compta amb 13 escenes, un epíleg i una coda i té lloc a la Sala Capitular del Claustre del Monestir. Les entrades tenen un cost de 15 euros i es poden aconseguir de manera anticipada a aquí.

Més enllà de l'escenificació també hi haurà com a activitats complementàries la ruta de Saltells i de l'abat Biure a càrrec de l'historiador Jorge Rodríguez Ariza. El 20 de desembre tindrà lloc la 20a edició del Camí de la Justícia, que va des de Cerdanyola al Monestir de Sant Cugat representant el recorregut que va fer Berenguer de Saltells per assassinar l'abat Biure.

Presentació de la 24a edició de Pedra i Sang

Presentació de la 24a edició de Pedra i Sang / Foto: Cugat Mèdia

La presentació de l'obra s'ha fet aquest dilluns a la Sala de Conferències del Museu i ha comptat amb la regidora de cultura, Núria Escamilla així com bona part de l'equip artístic.

Premi a Josep Maria Jaumà

El dramaturg, escriptor, traductor i autor del text del clàssic teatral nadalenc ha estat guardonat per la Institució Francesc de Borja Moll amb el premi Miramar. Un reconeixement que té per objectiu realçar la professió de traductor. L'entrega ha tingut lloc aquest dissabte al Monestir de la Real, a Palma de Mallorca, en el marc de la primera Nit de l'Edició i la Lectura.











Martina Vilarasau

No només explicar com cada any aquests fets, sinó que té aquesta part més universal de parlar sobre els temes que ens apel·len d'una manera més al llarg del temps.

Núria Escamilla

Ja són 24 edicions per aquesta representació teatral que és pròpia. És a dir, per Nadal hi ha altres ciutats que tenen pessebres vivents, pastorets, però poques ciutats poden tenir una cosa que sigui especial per Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.