Eduard Marco rep el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb el record viu per la seva mare

El poeta ha estat premiat pel llibre 'Dolors', nom de la seva mare, que va morir el 2018

Eduard Marco amb el guardó Gabriel Ferrater / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat ahir per Guillem Andrés

El 24è Festival Nacional de Poesia ha reconegut Eduard Marco amb el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Li han lliurat aquest dijous en un acte al Cafè Auditori, on l'autor l'ha acceptat amb el record present de la seva mare, qui va morir el 2018. De fet, el llibre premiat porta el seu nom, 'Dolors', i està subdividit amb els seus cognoms: Escamilla i Pérez. 'La meva mare ha estat present en la meva vida, la meva obra, la meva memòria i el meu rècord. Com totes les mares està present en cada segon, cada minut i cada dia de la vida', ha dit.

L'autor també ha subratllat l'orgull que sent en rebre el guardó. "Mai penses que recolliràs un premi tan important", ha dit, alhora que ha assegurat que "això és el somni d'un poeta quan és petit, però no per a un llaurador". Per altra banda, ha explicat que des de la pandèmia escriu un poema diari. "El llibre estava fet, però desordenat, i l'únic que havia de fer era escollir els adequats", ha detallat.

La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha fet entrega del guardó i ha mostrat la satisfacció d'haver conegut l'autor i, d'alguna manera, també la seva mare a través del llibre. L'acte ha anat acompanyat d'un recital de poemes cantats d'Eduard Marco per part d'Òscar Briz, que ha posat veu i guitarra.


DECLARACIONS

Eduard Marco

La meva mare ha estat present en la meva vida, la meva obra, la meva memòria i el meu rècord. Com totes les mares està present en cada segon, cada minut i cada dia de la vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio