La 17a edició del Concert Música per a la Solidaritat del Rotary Club se centrarà en l'autisme

L'actuació musical, que es farà el 13 de gener al Teatre-Auditori i que ja té les entrades a la venda, anirà a càrrec del grup tribut Coldday


  • Comparteix:

Foto de família dels representants del Rotary Club amb els beneficiaris del 17è concert / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família dels representants del Rotary Club amb els beneficiaris del 17è concert / Foto: Cugat Mèdia

La 17a edició del Concert Música per a la Solidaritat organitzat pel Rotary Club Sant Cugat arribarà el 13 de gener de 2024 al Teatre-Auditori. El 90% dels beneficis es destinaran enguany a l'entitat Aliats amb l'Autisme i al grup musical Árboles Amarillos del Taller Jeroni de Moragas. El 10% restant anirà destinat a la lluita contra la pòlio, que és el motiu constant de treball dels clubs rotaris d'arreu del món. L'actuació, prevista a les 19 h, anirà a càrrec del grup Coldday, banda tribut de Coldplay. Des del 2007, el Concert de Música per la Solidaritat ha recaptat més de 128.000 euros per a diverses entitats ONG de Sant Cugat dedicades a diferents causes socials.

Les entrades per al concert, amb un preu de 20 euros, ja estan a la venda a la pàgina web del Teatre-Auditori, així com a les taquilles, i a l'oficina de Turisme de l'Ajuntament, ubicada a la plaça d'Octavià. El dia 13 de gener, el Teatre-Auditori obrirà portes a les 18 h per convidar els assistents a prendre una copa de cava solidària amb els organitzadors i col·laboradors de l'esdeveniment.

La presidenta del Rotary Club Sant Cugat, Carme Ardid, ha explicat durant la roda de premsa de presentació d'aquesta nova edició que han decidit centrar-se en dues entitats relacionades amb l'autisme perquè "la salut mental és un dels centres d'interès actual dels clubs rotaris".

Árboles Amarillos

És un grup musical format des de fa més de 10 anys per una desena d'usuaris del Taller Jeroni de Moragas que pateixen autisme, discapacitat funcional i trastorn mental, entre d'altres. Els seus responsables expliquen la importància de la música per evolucionar en la tasca social i treballar en promoure la creativitat, la comunicació i l'acceptació de les diferències. L'objectiu, però, és convertir-se "més en un projecte artístic". Els diners que recaptin a través del concert servirà per actualitzar els instruments del grup.

Aliats amb l'autisme

És una entitat sense ànim de lucre de suport especialitzat en nens i adolescents amb autisme. Ofereixen l'abordatge terapèutic i acadèmia adaptat a casa persones en coordinació amb la família i el centre escolar. L'import que rebin servirà per finançar parcialment els casals d'estiu adaptats a nens autistes.

Què és el Club Rotary?

És un club a escala mundial amb 118 anys d'història que compta amb 49.000 societats repartides en 200 països. Està integrat per empresaris i professionals que es reuneixen un cop per setmana per parlar dels diferents projectes que coordinen i com aquests evolucionen amb el temps. El nom de Rotary prové de la condició bàsica del club de 'rotar' els càrrecs cada any per evitar cremar els seus membres. Des de l'associació disposen d'un gran fons destinat a erradicar la pòlio al món. Al llarg dels anys han aconseguit reduir la llista dels països afectats pel virus a tres, Afganistan, Pakistan i Nigèria. L'associació de Sant Cugat va néixer el 1989. A més del Concert per a la Solidaritat anual, organitzen altres actes benèfics com els premis Venus o La Nit Rotària.

COMPRA LES ENTRADES AQUÍ

Les aportacions a la Fila Zero es podran fer al compte ES17 3140 0001 9200 1345 4100, indicant que es destina al concert benèfic Música per a la Solidaritat.


Carme Ardid

Els beneficis sempre els dediquem a una entitat, però, en aquesta ocasió hem escollits dues entitats. El motiu són les persones afectades per l'autisme i la salut mental. La salut és un dels nous centres d'interès del Rotary a nivell mundial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.