El mural dedicat a Pla-Narbona comença a agafar forma

Després de la polèmica sorgida per haver esborrat l'anterior mural dedicat a Marta Pessarrodona, la Casa de Cultura ja comença a lluir la nova pintura


  • Comparteix:

El mural s'està pintant a una de les façanes de la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

El mural s'està pintant a una de les façanes de la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

La façana de la Casa de Cultura ja comença a lluir el que serà el futur mural dedicat a l'artista santcugatenc Josep Pla-Narbona. Aquesta nova pintura substitueix la que hi havia abans dedicada a la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona i que va ser esborrada fa dues setmanes. Un fet polèmic que no va agradar a l'alcalde, Josep Maria Vallès, que a través de les xarxes socials va assegurar que no se'ls havia informat de la decisió i que l'Ajuntament restituiria el mural dedicat a Pessarrodona. El canvi de mural, però, havia estat aprovat fa dos anys a partir d'una moció de Junts que instava a crear una comissió per tirar endavant accions de reconeixement pòstum a Pla-Narbona.

Així, l'octubre de l'any passat la comissió va decidir acordar un projecte de col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat per substituir el mural de Pessarrodona pel de Pla-Narbona. Fa dues setmanes, en declaracions a Cugat Mèdia, la regidora de Cultura, Núria Escamilla, va anunciar que "en dos o tres dies" el nou mural ja estaria finalitzat.

Aquesta façana de la Casa de Cultura ja havia allotjat anteriorment altres murals, abans del de Pessarrodona. El 2018, l'artista Minuskula va pintar-hi una atleta fent un salt de llargada per reivindicar l'esport femení. Tres anys més tard, el 2021, és quan es va inaugurar el mural en honor a la poetessa santcugatenca amb motiu del Dia Internacional de la Poesia i també del 80è aniversari de Pessarrodona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.