L'Any Ferrater, teló de fons del primer llargmetratge del santcugatenc JR Armadàs

'Teoria dels cossos' es roda a Sant Cugat i Reus i podria mostrar-se al novembre


Temes relacionats

L'Any Ferrater connecta Reus i Sant Cugat (26/gen/22)


  • Comparteix:

Foto de família al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un bibliotecari de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat i una mestra de l'institut Gabriel Ferrater de Reus són els protagonistes de 'Teoria dels cossos', una pel·lícula ambientada en l'Any Ferrater, que se celebra enguany i que commemora el centenari del naixement i 50è aniversari de la mort del poeta. El santcugatenc Joan Ramon Armadàs dirigeix aquest film, la seva primera experiència davant d'un llargmetratge, on es podrà veure picades d'ullet de la ciutat, tant amb les localitzacions com amb la participació d'actors de companyies de teatre de la ciutat. Tot plegat s'ha presentat aquest divendres al Claustre del Monestir, aprofitant que s'hi estava rodant material d'una pel·lícula que es podria mostrar al novembre, coincidint amb la cloenda del programa d'actes de la commemoració.

La iniciativa sorgeix, ha explicat Armadàs, s'un Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat, on nou directors van presentar curtmetratges sobre la figura de Ferrater. El director santcugatenc, en aquella ocasió, va unir esforços amb Santi Lapeira al guió. Ara, aquella col·laboració ha anat més enllà i ha esdevingut un llargmetratge. "És molta responsabilitat", ha dit Armadàs, que està al capdavant d'un equip "amb molta experiència" amb qui ja va treballar per fer possible el curt.

El film compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Reus i Sant Cugat, ciutats de naixement i mort de Ferrater, respectivament. Quan Armadàs va plantejar el projecte, la tinenta d'alcaldia de Cultura de Sant Cugat, Esther Madrona, ho va tenir clar: "Vam veure que era una oportunitat d'or per reivindicar la figura de Ferrater i per promocionar Sant Cugat". De fet, per a Madrona, "la cultura santcugatenca està molt enganxada a Ferrater, com a agitador social i cultural". Tant és així que la localització del rodatge d'aquest divendres era el Claustre del Monestir, antiga seu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on el poeta va fer de professor.

Està previst que es pugui mostrar un primer muntatge de 'Teoria dels cossos' al novembre, coincidint amb la cloenda de l'Any Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.