El santcugatenc Joan Beà publica la seva primera novel·la

Es tracta d'un thriller policíac amb un rerefons de crítica social


  • Comparteix:

Joan Beà / Foto: Cedida

Joan Beà / Foto: Cedida

El santcugatenc i col·laborador de Cugat Mèdia Joan Beà publica la seva primera novel·la, 'La ciudad y el humo', que estarà a la venda el pròxim 27 de desembre. Es tracta d'un thriller policíac amb un rerefons de crítica social, que ha estat editat per Veletea. Beà ha explicat a Cugat Mèdia que es tracta d'una novel·la negra 'centrada en la psicologia dels personatges, més que en la trama en si' i que creu que agradarà tant 'als amants dels thrillers com de la novel·la psicològica'.

Respecte al component social de la novel·la, l'autor considera que "les accions d'una persona, sovint són causades per les seves circumstàncies i l'entorn on viu" i recorda que abans de criminalitzar determinats fets, "pensem que potser a aquella persona no li queda més remei", comenta.

El santcugatenc, que havia deixat aparcat el manuscrit fa uns cinc anys, el va recuperar en inscriure's a un curs al Laboratori de lletres, a Barcelona. Allà, amb la tutorització de l'escriptora contemporània Carla Gràcia, va acabar l'obra i, uns mesos més tard, la va enviar a diferents editorials amb la intenció de publicar-la.

Una d'aquestes editorials va ser Veletea, que havia iniciat la seva activitat pocs mesos abans, i de seguida es va mostrar interessada en la novel·la. Amb tot, Beà està content d'haver publicat la seva primera novel·la i, sobretot, d'una manera tan àgil i ràpida. Ha iniciat, així, un camí que espera que no s'acabi. "És la meva primera novel·la i espero que no sigui l'última", assegura.


Joan Beà

És una novel·la negra, però no se centra tant en la trama policial i la investigació com en els personatges, la seva psicologia i en com es comporten en la situació que estan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.