Els llibres que les criatures no es poden perdre aquest Sant Jordi

Pati de llibres fa una selecció de sis propostes per a lectors d'entre 3 i 15 anys


  • Comparteix:

Portades de les sis recomanacions literàries / Foto: Cugat Mèdia

Portades de les sis recomanacions literàries / Foto: Cugat Mèdia

La diada de Sant Jordi ja és a tocar. Després que l'any passat no es pogués celebrar la festivitat el 23 d'abril, aquest any les llibreries ja es preparen per un dia màgic per a moltes persones. Cugat Mèdia ha visitat la llibreria santcugatenca especialitzada en literatura infantil i juvenil, Pati de llibres, per descobrir les recomanacions literàries per a aquest Sant Jordi. La Mont Soler, treballadora de la llibreria, explica quins llibres recomana per franges d'edat i per què no es poden perdre aquestes lectures enguany.

ESCOLTA-HO

A partir de 3 anys
Portada de 'Tami, el maquinista'
Portada de 'Tami, el maquinista'


  • Tami, el maquinista, de Núria Parera

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És un llibre que parla de les ganes i l'ambició, és a dir, del fet que tothom té la possibilitat de fer-ho tot. Ningú no pot esborrar-li a cap altra persona la il·lusió i les ganes de complir els seus somnis.

    Sinopsi
    Tami és el maquinista més impecable de tota la xarxa ferroviària. Fins que un dia desafortunadament -o no- el seu tren descarrila. I si altres camins fossin possibles? Quina vida i quins paisatges descobrirà aixecant la mirada més enllà de les vies?

    Portada de 'Els invisibles'
    Portada de 'Els invisibles'


  • Els invisibles, de Tom Percival

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una lectura que ofereix una mirada sobre aquelles coses que fem invisibles per por de veure-les o assumir-les. I també d'aquelles persones que es tornen alhora invisibles per males circumstàncies de la vida.

    Sinopsi
    Narra la història d'una jove anomenada Isabel i la seva família. Hi havia moltes coses que la família de la Isabel no es podia permetre, però intentava no preocupar-se per les coses que no tenien. Però arriba un dia en què no tenen suficient per pagar el lloguer i les factures. Això els obliga a deixar la casa plena de records feliços i mudar-se a l'altre costat de la ciutat. Un lloc on et tornes invisible.

    A partir de 7 anys
    Portada de 'La fleca del carrer dels diumenges'
    Portada de 'La fleca del carrer dels diumenges'


  • La fleca del carrer dels diumenges, d'Alexis Galmot i Till Charlier

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una novel·la "dickensiana" que combina tragèdia i comèdia protagonitzada per un nen que neix en una família molt pobre i té el somni d'obrir un forn de pa. És una lectura molt divertida i amena amb un punt surrealista, i que, a la vegada, convida a la meditació personal.

    Sinopsi
    Quan surt de l'orfenat, en Jack Talboni ha d'escollir el seu ofici: serà forner. Després de passar la infantesa alimentant-se de mosques i de llaunes de sardines, esdevé un mestre en l'art de la barra de pa no massa cuita i de les lioneses de xocolata. Això, capgira la vida dels veïns del seu barri. Una fada blava, un rellotge capritxós i 'Les quatre estacions de Vivaldi' conduiran en Jack cap a un destí imprevisible.

    A partir de 9 anys
    Portada de 'Em dic A'
    Portada de 'Em dic A'


  • Em dic A, d'Steve Tasane

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És un llibre que condueix a la reflexió i que permet als lectors més joves descobrir altres realitats diferents a la nostra que sí existeixen i que desconeixem.

    Sinopsi
    No té documents ni família, per això els guàrdies del camp de refugiats li diuen, simplement, "A". El dia que fa 10 anys comença a escriure un diari en el qual recull la seva vida al costat d'altres cinc nens no acompanyats: la cerca de menjar, els jocs, l'amistat, el record dels seus éssers estimats, els llocs d'on procedeixen... Malgrat la seva precària situació, no deixen de mantenir viu el seu desig de pertinença, de tenir algun lloc com a llar.

    A partir de 15 anys
    Portada de 'Almendra'
    Portada de 'Almendra'


  • Almendra, de Won-Pyung Sohn

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    Aquesta novel·la coreana parla sobre el ressorgir, sobre créixer davant les adversitats i entrebancs de la vida. Tracta de descobrir-se a un mateix i a acceptar que l'ajuda no sempre ve d'on l'esperem.

    Sinopsi
    Yunjae té 16 anys, està en l'edat de les emocions desbordades, l'amor i la ràbia. Però les amígdales del seu cervell són petites, més petites que una ametlla i, com a conseqüència, Yunjae és incapaç de sentir res. Educat per la seva mare i la seva àvia, aprèn a identificar les emocions dels altres i a fingir estats d'ànim per no destacar en un món que aviat el titllarà d'estrany. "Si el teu interlocutor plora, tu entretanca els ulls, baixa el cap i dóna-li una suau copet a l'esquena", li diu la seva mare. Així construeix una aparent normalitat que es fa miques el dia en què un psicòpata ataca les dues dones al carrer. Des de llavors, Yunjae ha d'aprendre a viure sol, sense desig de vessar una llàgrima, sense tristesa ni por ni felicitat.

    Portada de 'Género Queer'
    Portada de 'Género Queer'


  • Gènere Queer, de Maia Kobabe

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una lectura que més enllà de narrar una història, el que pretén és convertir-se en una guia imprescindible sobre el gènere per a aliats, amics i humans de qualsevol lloc del planeta.

    Sinopsi
    Maia Kobabe narra en aquesta catàrtica autobiografia el que significa ser no binari i asexual. El viatge fins a descobrir la seva veritable identitat en el qual es relata la confusió dels amors adolescents, la lluita per sortir de l'armari, els amics que va fer escrivint ?fanfiction? gai o el trauma que li suposa anar al ginecòleg.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.