Dos santcugatencs participen en la Millor Pel·lícula dels Premis Oriana

'Terra de telers' ret homenatge a la societat catalana que va viure la transició del camp a la indústria


  • Comparteix:

Fotograma de la pel·lícula 'Terra de telers', guanyadora al Festival de Sant Andreu de la Barca com a millor pel·lícula / Foto: cedida

Fotograma de la pel·lícula 'Terra de telers', guanyadora al Festival de Sant Andreu de la Barca com a millor pel·lícula / Foto: cedida

El productor Marc Carreté i l'actriu Sònia Guimerà són els dos santcugatencs que han participat en la pel·lícula 'Terra de telers'. El film dirigit per Joan Frank Charansonnet ha estat guardonat als Premis Oriana del Festival de Sant Andreu de la Barca com a millor pel·lícula i s'espera que pugui arribar a la gran pantalla i a Filmin aquest desembre, després d'haver-se ajornat l'estrena en dues ocasions a causa de la pandèmia.

ESCOLTA-HO

"Per a mi ha estat un honor interpretar Mercè Sorrives, mare de la família protagonista, i poder fer un homenatge a totes les dones que van ser els pals de paller en aquella època", destaca Guimerà al programa 'Connectats' de La Xarxa produït per Cugat Mèdia. De fet, aquest ha estat el primer llargmetratge de l'actriu i la primera oportunitat d'interpretar un personatge amb recorregut emocional. Aquesta emoció precisament es plasma en el film, que té la intenció de reconèixer "totes aquelles dones anònimes que van tenir un paper imprescindible en la societat d'aquell moment".

La pel·lícula vol retratar el pas de la vida al camp a la industrialització i la importància que va tenir aquest canvi en la història de Catalunya. El recorregut del film va des de la Segona República fins als anys 80, un període de temps que ha marcat la postproducció, el vestuari i la direcció de fotografia per aconseguir la versemblança. De fet, el rodatge es va fer precisament al lloc on va transcórrer gran part de la història en la qual es basa la pel·lícula: la colònia tèxtil de Cal Vidal, situada a Puig-Reig. La conjunció d'elements estètics i de localitzacions ha dotat el film d'una gran versemblança. En aquest sentit, Marc Carreté, co-productor i muntador, assenyala que la pel·lícula "ha tingut una molt bona rebuda" i que "estan satisfets amb el resultat final".

La pel·lícula compta amb la participació de TV3, però s'ha pogut fer gràcies a l'aportació de capital privat a través del mecenatge a Verkami i de la productora Patchouli Films. Carreté assegura que 'el resultat és un petit miracle'.




Sònia Guimerà

A banda de reflectir l'època industrial de les colònies tèxtils, també vol ser un homenatge al paper de les dones, que han estat pals de paller i han conduït cap endavant les seves famílies.

Marc Carreté

Una pel·lícula independent produïda amb capital privat. No és fàcil, però aquí està. Jo sempre dic que aquestes pel·lícules són un petit miracle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.