Aula de So, 30 anys de música i records

L'entitat vol reunir exalumnes i membres del Cor Infantil Sant Cugat en un any sencer de celebracions


  • Comparteix:

Aula de So s'ha implicat en actes al seu barri i arreu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Aula de So s'ha implicat en actes al seu barri i arreu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una paella amb exalumnes encetarà a l'abril els actes de celebració dels 30 anys d'Aula de So. L'escola de música, que ha impulsat el Cor Infantil Sant Cugat i una llarga llista d'activitats, grups musicals i iniciatives solidàries, està preparant un programa d'activitats més ampli, que està pendent encara d'algunes confirmacions i està enllestint els tràmits per convertir-se en una fundació.

ESCOLTA-HO

Aula de So ha estat la llar de projectes com el Cor Agelpta, el Cor de Dama, el de Nois, l'Aula Jazz Orchestra i fins i tot una ONG, Petits Músics del Món. En aquestes tres dècades han passat sota el paraigua de l'entitat molts músics en formació, alguns dels quals s'han quedat en aficionats però d'altres han aconseguit fer-se un lloc a la música professional.

És el cas, per exemple, d'Anna Campmany, compositora i cantant, que acaba de guanyar una de les mencions especials al Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català amb 'Excelsior', que es va estrenar el febrer passat i ha format part, entre molts altres projectes, del Cor Jove Mundial. Campmany va formar part durant anys del Cor Infantil Sant Cugat, d'on n'ha destacat els aprenentatges adquirits gràcies a l'alt nivell d'exigència.

Una filosofia que ha ajudat molts cantants a treure el millor de sí mateixos i començar a cimentar la seva carrera musical, que els ha portat arreu del món. El director de l'entitat, Martí Marín, admet que això serà una dificultat per retrobar moltes de les persones que han passat d'alguna manera per l'aula però assegura que els fa molta 'il·lusió' el fet de 'trobar-se, mirar-se a les cares i recordar'.

Conversió en fundació
Marín ha explicat que el futur de l'entitat passa per convertir-se en una fundació que permeti mantenir l'objectiu inicial amb els quals va néixer Aula de So, fer arribar la música a tothom. És un procés llarg i complex que tot just s'inicia, però Marín confia que serveixi per 'consolidar la feina' de tots els qui han fet possible Aula de So durant tots aquests anys.

Martí Marín i Anna Campmany han passat pel 'Sant Cugat a fons' / Foto: Cugat Mèdia
Martí Marín i Anna Campmany han passat pel 'Sant Cugat a fons' / Foto: Cugat Mèdia



Martí Marín

Volem començar amb el que ens venia més de gust, un retrobament. Serà impossible perquè la gent està arreu del món. Volem retrobar exalumnes que van passar pel cor i l'escola i trobar-se, mirar-se les cares i recordar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.