Cranis i esquelets expliquen al Claustre la vida a la Catalunya medieval

La mostra del Museu d'Arqueologia de Catalunya es podrà veure fins al 10 de desembre

Dos cranis humans que formen part de l'exposició

Cultura

Publicat el 4/oct/18 per Pau Vàzquez

L'exposició itinerant 'Ossos: un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física' ha aterrat aquest dimecres al Claustre del Monestir per mostrar als visitants les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV. L'exposició, produïda pel Museu Arqueològic de Catalunya, està formada per una cinquantena d'objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d'extremitats i d'altres elements contextuals. L'acte d'inauguració ha reunit una vintena de persones i ha consistit en una visita guiada a càrrec de la comissària de l'exposició, Elena Garcia.

Garcia ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta exposició volen 'explicar una història' perquè 'es pot treure molt suc dels ossos ja que hi tenim la nostra història marcada'. A l'acte també hi han acudit el director del Museu Arqueològic de Catalunya, Jusèp Boya; la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, i el director del Museu, Lluís Campins.

Boya ha destacat que 'és funció del Museu d'Arqueologia treballar a tot el país i posar a disposició de tots els museus les exposicions' que organitzen. El director del centre també ha explicat que 'és un tema no només local, sinó global'. Per la seva banda, Campins ha posat en valor l'exposició perquè 'lliga molt amb la missió i la visió del Museu' per la seva vinculació amb el món medieval.

En aquest mateix sentit s'ha expressat la regidora de Cultura, Sílvia Solanelles, que ha explicat que la mostra 'significa el reflex d'un dels eixos del mandat, com és donar a conèixer el patrimoni viu de la ciutat.

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 de desembre, també ofereix dues activitats vinculades. La primera, una xerrada sobre els esquelets descoberts a Can Cabassa i Can Graells; i l'altra, una visita guiada al Monestir per la nit de Tots Sants, centrada en els costums monàstics al voltant de la mort.

Galeria: EXPOSICIÓ 'OSSOS'












DECLARACIONS

Elena Garcia

Volem explicar una història, que els ossos parlen i ens donen moltes pistes. Fa un anys els ossos eren el menys important de les excavacions. Amb el temps s'ha vist que no, que tenim la nostra història gravada als ossos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Jusèp Boya

És un tema que no és local, sinó global. A partir de l'estudi científic dels ossos pots descobrir coses molt curioses del passat. Tot i que els materials puguin ser de diferents jaciments, pots fer-ne una lectura molt interessant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Lluís Campins

És una exposició que lliga amb la missió i la visió que tenim al Museu de la història de Sant Cugat amb la vinculació que té la vila amb el món medieval.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Sílvia Solanelles

Significa el reflex d'un dels eixos del nostre mandat. Per una banda, donar a conèixer el patrimoni viu d'aquesta ciutat, i per l'altre, donar a conèixer una exposició totalment innovadora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio