El Mediterrània fa una mirada als punts d'inflexió de la dansa popular tradicional amb 'Icònic'

Cultura

Publicat el 23/set/18 per Sergio Morales

El Grup Mediterrània ha evocat davant del seu públic, a la plaça de l'Om de Sant Cugat, els moments més importants tant per l'agrupació com per a la dansa popular tradicional catalana. L'entitat ha mostrat per primera vegada a la ciutat 'Icònic: símbols i danses', un recull de nou danses interpretades per 17 dansaires.

Les peces han estat coreografiades per Salvador Mel·lo, Leo Quintana i Marta Canas, entre d'altres. La música, en directe, ha anat a càrrec de la cobla 'La principal del Llobregat', dirigida pel mestre Jordi Núñez i Pallarola.

Un dels plats forts que ha pogut veure el públic assistent ha estat l'estrena d''Un clavell per tu', amb música de Lluís Llach i coreografia de Marta Canas. La membre del Mediterrània Anna Mayol ha admès que es tracta d'una peça que feia especial il·lusió presentar.

'Icònic' s'havia d'haver estrenat a la Festa Major d'enguany, però la pluja ho va impedir. Malgrat el sotrac, els dansaires del Mediterrània no han deixat d'assajar per traslladar el seu talent i passió al públic santcugatenc.




DECLARACIONS

Anna Mayol

El que ens fa més il·lusió presentar a Sant Cugat és 'Un clavell per tu'. No va ser possible portar-la per Festa Major.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Emilio Escartín

No vam poder fer l'actuació per Festa Major per la pluja. Aquestes últimes tres setmanes hem fotut molta canya als assajos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio