Els accidents craniofacials en l'hoquei patins català disminueixen un 72% gràcies a l'obligatorietat del casc
El Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat acumula 19 traumatismes en esportistes de categories on l'ús del casc no és de caràcter ineludible
Imatge d'un duel català en què l'ús del casc és obligatori / Foto: FCP
HoqueiPublicat el 16/ago/23 per Miquel Blázquez
Els accidents craniofacials en l'hoquei patins català han disminuït un 72% en el primer any d'obligatorietat del casc de protecció 'Sitka' que va impulsar la marca murciana NZI. Per ara l'ús d'aquest element de protecció només era obligatori en els esportistes d'entre set i 13 anys que competeixen sota el paraigua de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), però després de veure'n l'efectivitat, la temporada vinent també ho serà per a les categories juvenils masculines (16 anys) i FEM17 (17 anys) en el cas de les femenines. En declaracions a Cugat Mèdia, fonts del Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat han celebrat la mesura, tot i que recorden que, durant les darreres tres temporades, han calculat un total de 19 traumatismes en esportistes que formen part de categories on l'ús del casc de protecció no és de caràcter ineludible.
Ara bé, el casc d'ús obligatori homologat per a les competicions de la FCP no és vàlid per a competir a les competicions d'àmbit estatal que organitza la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP). Un fet que es qualifica "d'impediment majúscul" per tal de continuar millorant la seguretat dels esportistes, especialment d'aquells que competeixen al màxim nivell de cada categoria.