Junior i Sant Cugat Esport se citen en el derbi més transcendent dels últims anys

Imatge de l'anada del derbi

Futbol

Publicat el 12/mar/16 per Dani Aguilà

Junior i Sant Cugat Esport protagonitzen aquest dissabte a dos quarts de set de la tarda el derbi més transcendent de les darreres temporades. Les instal·lacions del club blau-i-negre acolliran el 10è enfrontament ciutadà, un duel entre un Junior que és tercer del grup 3 de Segona Catalana i que provarà de retallar la distància de quatre punts que té amb el líder, el SantCu. Tot plegat, en un matx en què els visitants provaran de tornar la moneda als locals, que els van vèncer a la primera volta.

Hauríem de tornar fins l'últim partit de la temporada 2009/10 per experimentar una cita d'un pes similar, quan el Sant Cugat Esport va mantenir la llavors Primera Regional amb un agònic triomf a casa contra el Junior. De fet, era la primera temporada que tots dos clubs es veien les cares amb els seus respectius primers equips, i enguany s'arriba als deu enfrontaments ciutadans. Precisament, l'any del centenari del SantCu i l'any en què tots dos equips tenen opcions de pujar.

L'equip local, el Junior, ha perdut pistonada les darreres jornades i ha passat de manar a la categoria a la tercera posició. Una situació per a la qual han estat determinant les baixes i els problemes físics d'una plantilla jove que, en qualsevol cas, està rendint en un nivell molt major de l'esperat a principi de curs. Això sí, els de Hans Schönhöfer arriben al derbi després de trencar una ratxa de tres jornades sense guanyar, un fet que ha celebrat el tècnic en la prèvia del partit tot i reconèixer la manca de profunditat d'efectius.

Hans Schönhöfer

Estem patint bastant, l'equip és curt. Hi ha gent que juga molts minuts. És molt important per nostaltres guanyar el partit previ per creure en les nostres possibilitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Sant Cugat Esport és a hores d'ara líder, una primera posició que li donaria l'ascens directe a Primera Catalana. Tot plegat, amb un estel·lar segon tram de temporada, amb 10 jornades consecutives sense perdre i havent fet bo el projecte edificat per ascendir. Ara bé, Alcaraz té molt present els primers compassos de temporada en què l'equip estava aplicat darrere però patia per anotar. Els vermell-i-negres han resolt aquesta mancança i s'han erigit com el conjunt més dur de la categoria.

Pel que fa el favoritisme en el derbi, l'entrenador del SantCu, Jose Alcaraz, recorda la importància del factor local del Junior tot i no rebutjar el cartell de candidat al triomf.

Jose Alcaraz

Per a mi som els favorits, però amb la seva gent i al seu camp és un punt a sumar a favor seu. Després, som 11 contra 11, ja veurem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un derbi que també caldrà computar en el global històric d'enfrontaments ciutadans: el Junior lidera aquest apartat amb quatre triomfs en nou partits, el SantCu suma dues victòries i tres derbis han acabat en empat. El partit que suposarà el 10è derbi redefinirà aquesta situació aquest dissabte i col·locarà un o altre equip una mica més a prop d'un objectiu històric: l'ascens a Primera Catalana.