La 4a edició de la Transgalliners recaptarà diners per ajudar a les poblacions del món que pateixen sequera

Els equips han de recaptar 600 euros, en una edició que incorpora la modalitat gravel


  • Comparteix:

Núria Escamilla, regidora de cultura i esports, Oriol Cusó, fundador de la Unió Ciclistes de Sant Cugat i Gisela Genebat, d'Oxfam Intermón en la presentació de la Transgalliners 2024 / Foto: Cugat Mèdia

Núria Escamilla, regidora de cultura i esports, Oriol Cusó, fundador de la Unió Ciclistes de Sant Cugat i Gisela Genebat, d'Oxfam Intermón en la presentació de la Transgalliners 2024 / Foto: Cugat Mèdia

La 4a edició de la Transgalliners aquest any afegeix una causa solidària, amb la unió amb Oxfam Intermón. D'entre les novetats que suma l'edició que se celebrarà el 29 de setembre, la recaptació solidària per 'canviar quilòmetres per aigua' té un pes important: cada equip haurà de recaptar 600 euros per ajudar a les poblacions del món que pateixen sequera.

La presentació de la jornada s'ha celebrat aquest dijous al local Brevet, des d'on asseguren posar també el seu granet de sorra. El president de la Unió Ciclista Sant Cugat, Oriol Cusó, ha explicat que la cursa, a banda del repte esportiu, té l'objectiu de ser una activitat solidària. Per tant, "els nostres ciclistes tindran una doble satisfacció", ha dit.

La cursa, que donarà el tret de sortida des de la plaça de la Vila, tindrà dues proves: la BTT i la gravel, una disciplina que s'incorpora amb un trajecte de 100km i 1625 m de desnivell. La regidora de Cultura i Esports, Núria Escamilla, ha aprovat aquesta "gran iniciativa", valorant l'aliança entre ambdues entitats. A més, ha assegurat que donar suport a aquest projecte és un orgull, ja que "els valors de l'esport i la solidaritat han d'estar presents a la ciutat".

Per part d'Oxfam Intermón, Gisela Genebat s'ha mostrat agraïda de la col·laboració de la Transgalliners, i ha explicat la tasca de l'organització: "Oxfam lluita contra les desigualtats i la pobresa per trobar les eines i esperança de sortir-ne". Alhora ha afegit que l'objectiu d'aquesta recaptació és "canviar quilòmetres per aigua".

Inscripcions obertes


Per participar cal inscriure's des de web d'Oxfam Intermón en equips de dues o tres persones i recaptar la xifra solidària de 600 euros per equip. El fet d'anar en equips, com ha ressaltat Cusó, permet més diversió, seguretat i facilitats d'assolir el cost solidari, que cadascú pot fer a la seva manera. Els dorsals es podran recollir al bar Brevet, col·laborador de la cursa.









Nuria Escamilla

Pensem que els valors de l'esport i la solidaritat han de vetllar a la societat, que els tinguem a Sant Cugat és un orgull. Poder donar suport a aquesta activitat ens fa il·lusió. Tots pedalem perquè l'aigua arribi a aquella gent que no hi pot arribar. És un gran repte

Oriol Cusó

És un repte que la gent entengui el concepte solidari. Els altres anys participaven nens, cosa que enguany no poden concursar. Limitem per un cantó, però la causa solidària s'ho mereix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.